心身のダイエットパーソナルコーチのパレオドクタ―崎谷です。

 

 

どうしても痩せたい!というときに、ファスティング、カロリー制限、や糖質制限に走る人が後を絶ちません・・・・・涙

 

 

 

糖質制限は論外としても、ファスティング、カロリー制限が一部の人には一時的な健康効果をもたらすことがあります。

 

 

 

この食事をしない時間、いわゆるファスティング(断食)の効用は今までカロリーが制限されるからとされていました。

 

 

 

 

しかし、崎谷式16:8ダイエット本で詳しく説明しますが、総カロリーを制限しなくても、食事時間制限だけで十分健康が改善し、ダイエット効果もあります。

 

 

 

 

今まで私は何度もカロリー制限やファスティングの効果は、摂取するプーファやシステイン、メチオニン、トリプトファン(いずれもシックネス・アミノ酸)あるいは鉄が減少すること。そして腸内バクテリアの繁殖が抑えられるため(エサが入ってこない)にエンドトキシン(内毒素)が低下することだと伝えてきました。

 

 

 

 

 

ただし、長期にわたってカロリー制限やファスティングを行うと、これを上回るデメリットが出てきます。

 

 

 

それは糖のエネルギー代謝が低下することです。

 

 

 

したがって、私はファスティングやカロリ―制限は推奨していません。デメリットがメリットを上回ります。

 

 

 

そして、ファスティングやカロリ―制限の効用はエンドトキシン(内毒素)が低下することであることを証明する最新の研究が発表されました(Cell Metab. 2018 Aug 24. pii:S1550-4131(18)30506-0)。

 

 

 

 

よくこのような研究が公にされたと思います(プーファと並んでエンドトキシンが直接の慢性病の原因ということは隠しておきたい“事実”だからです)。

 

 

 

エンドトキシンの血液濃度が高いとたとえカロリ―制限をしてもメタボになります(これが誰でもファスティングやカロリ―制限で状態がよくならない理由です(*^。^*))

 

 

 

 

そしてエンドトキシンをブロックすると、ファスティングやカロリー制限をしなくても肥満、糖尿病などのメタボを防ぐことができます。

 

 

 

 

 

つまり、ファスティングやカロリー制限で健康状態が一時的に良くなるのは。。。。

 

 

 

エンドトキシンやプーファを代表としたシックネス・サブスタンス(病気の場をつくる物質)が入ってこないからなのです!(^^)!

 

 

 

 

ファスティングやカロリー制限でも健康状態が良くならない人は、すでにエンドトキシンが十分に高い(便秘、小腸内細菌過剰増殖)か、あるいは慢性的にリポリシスが起こっています。

 

 

 

 

 

 

プロバイオ、プレバイオ、あるいはファスティング、カロリー制限などにまつわる「原因―結果」のはき違えがそろそろ見えてきたのではないでしょうか?

 

 

 

このあたりの話題は大変興味深いですね。次作の『続・免疫革命』で詳しく説明していきますね(^○^)。

 

 

 

The truth of fasting and calorie-restriction

 

I regret to see many people, who desperately want to lose weight, try fasting, calorie-restriction and low carb diets.

 

Among these diets, low carb diets are out of the question, but fasting and calorie-restriction may bring temporary health benefits to some people.

 

The breaks, which are fasting times, between meals were supposed to benefit people, eventually resulting in calorie-restriction. 

 

However, time restricted diets are sufficient to improve health and lose weight without total calorie-restriction. This is what I’ll explain further in my next book, “Sakitani’s 16:8 diet method”.

 

 

Here is what I’ve been explained repeatedly: the benefits of calorie-restriction and fasting are obtained through decreased intake of PUFA, cysteine, methionine, tryptophan (these three are sickness amino acids) or iron, and lower production of endotoxins.

 

However, a disadvantage of prolonged calorie-restriction and fasting will exceed these advantages mentioned above.

 

 

Those methods are detrimental to the energy metabolism of sugar in the long run.

 

 

 

 

Therefore, I don’t recommend fasting and calorie-restriction. The disadvantage exceeds advantages.

 

Notably, the latest study revealed that the benefits of fasting and calorie-restriction are linked to decreased endotoxins.

 

Publication of this report was a surprise to me (because PUFA as well as endotoxins directly cause chronic diseases, which are “the fact” that has to be hidden in the mainstream medicine.).

 

 

 

High endotoxin level in blood induces metabolic syndromes even on calorie-restriction (this is the reason why fasting and calorie-restriction don’t necessarily work for everyone)

Oppositely, blocking endotoxins prevents metabolic syndromes such as obesity and diabetes even without fasting and calorie-restriction.

Temporary health benefits through fasting and calorie-restriction are the result of lowering sickness substances load such as endotoxins and PUFA, which create sickness fields.

 

 

People with no health improvement through fasting and calorie-restriction already have high level of endotoxins ( due to constipation and excess intestinal bacteria) or chronic lipolysis.

 

It’s about time to see, there are misinterpretations of cause and effect around probiotics, prebiotics, fasting and calorie-restriction.

I’ll talk more about it in my next book, “Immune Revolution the sequel”.