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毎年、筍が出回るようになるのを心待ちにしています。
スーパーで見かけると、
「もう少しで春だぁ」とウキウキし、
少し安くなると、
「やっと春だぁ」と嬉しくなります。
少しマイタケを入れたので、色は濃い目、でも、薄味の筍ごはんです。

今日のねこ弁

筍ごはん
銀ダラの粕漬け
ニンジンとピーマンの味つき昆布炒め
ソラマメの甘煮
カブとキュウリのピリ辛漬け
フルーツ:メロン

When we find bamboo shoots in stores, we feel the coming of spring.
I cook rice with bamboo shoot and chicken every year at this season,
and do not fail to bring some for my dad.
He loves it.
I hope he feels my care and love for him every year with the seasonal rice I cook for him.

Today's nekoben

bamboo shoot rice
grilled white meat fish
carrot and green pepper stir fried with konbu(seaweed)
broad beans cooked in sugar and soy sauce
hot pickled white turnip and cucumber
fruit: melon