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おひな様なので、ちらし寿司でもしようかと思いましたが、
連日仕事が忙しくて余裕がありませんでした。
やっと数日前に母の手作りの雛人形を飾りましたが、それだけで手一杯。
レンコンやシイタケをそれぞれ煮て作るちらし寿司は、結構な労力と時間がかかるんですよねー。
行事には全く関係ありませんが、今日はサンマの蒲焼です。
前から安すぎるサンマを見ては、心を痛めておりました。
なんとかもっと消費したいと思い、微力すぎて非力ではありますが、今回二人で二尾美味しくいただきました。

今日のねこ弁

ごはんと海苔
サンマの蒲焼、レンコン添え
ピーマンとニンジンの金平
青海苔とシーチキン入り卵焼き
白菜の漬物
フルーツ:リンゴ

A saury for 40 cents.
Is it a fair value?
In hopes that buying would push up its value, I've been trying to eat them more,
but once a week, one for each of us, would be the maximum.
It's very good when it's charcoal broiled, but for bento, you can only fry.
So, I soaked the fillet in ginger, sake, and soy sauce over a night in the fredge,
and floured and fried in the morning.
I made a thick sweet soy sauce and heated over a stove with the fried saury.
Eel is the king of this dish, but saury can also be good.

Today's nekoben

rice with nori
fried saury and sliced lotus root, with sweet soy sauce
stir fried green pepper and carrot
dried sea weed and tuna in egg
salted chinese cabbage
Fruit: apple