おひな様なので、ちらし寿司でもしようかと思いましたが、
連日仕事が忙しくて余裕がありませんでした。
やっと数日前に母の手作りの雛人形を飾りましたが、それだけで手一杯。
レンコンやシイタケをそれぞれ煮て作るちらし寿司は、結構な労力と時間がかかるんですよねー。
行事には全く関係ありませんが、今日はサンマの蒲焼です。
前から安すぎるサンマを見ては、心を痛めておりました。
なんとかもっと消費したいと思い、微力すぎて非力ではありますが、今回二人で二尾美味しくいただきました。
連日仕事が忙しくて余裕がありませんでした。
やっと数日前に母の手作りの雛人形を飾りましたが、それだけで手一杯。
レンコンやシイタケをそれぞれ煮て作るちらし寿司は、結構な労力と時間がかかるんですよねー。
行事には全く関係ありませんが、今日はサンマの蒲焼です。
前から安すぎるサンマを見ては、心を痛めておりました。
なんとかもっと消費したいと思い、微力すぎて非力ではありますが、今回二人で二尾美味しくいただきました。
A saury for 40 cents.
Is it a fair value?
In hopes that buying would push up its value, I've been trying to eat them more,
but once a week, one for each of us, would be the maximum.
It's very good when it's charcoal broiled, but for bento, you can only fry.
So, I soaked the fillet in ginger, sake, and soy sauce over a night in the fredge,
and floured and fried in the morning.
I made a thick sweet soy sauce and heated over a stove with the fried saury.
Eel is the king of this dish, but saury can also be good.
Is it a fair value?
In hopes that buying would push up its value, I've been trying to eat them more,
but once a week, one for each of us, would be the maximum.
It's very good when it's charcoal broiled, but for bento, you can only fry.
So, I soaked the fillet in ginger, sake, and soy sauce over a night in the fredge,
and floured and fried in the morning.
I made a thick sweet soy sauce and heated over a stove with the fried saury.
Eel is the king of this dish, but saury can also be good.