I pulled out some carrots and a white radish out of frozen soil this morning.
The temperature gets below freezing point almost every day,
but in the soil, they never seem to get frozen, at least not yet.
Inari-sushi, you see in today's bento, is a kind of sushi for we put vinegared rice inside.
"Su" means vinegar in Japanese.
You can buy ready made Inari-sushi wraps at supermarkets, but I prefer cooking it myself,
Although it takes well over an hour to have it cook down.
The temperature gets below freezing point almost every day,
but in the soil, they never seem to get frozen, at least not yet.
Inari-sushi, you see in today's bento, is a kind of sushi for we put vinegared rice inside.
"Su" means vinegar in Japanese.
You can buy ready made Inari-sushi wraps at supermarkets, but I prefer cooking it myself,
Although it takes well over an hour to have it cook down.
Today's nekoben
Inari-sushi (vinegared rice wrapped in fried tofu)grilled hot chicken
sautéed mushroom
carrot cooked in butter and sugar
boiled spinach with tuna flake
fruit: orange
前回、夫が「美味しい」と記憶していた某大手メーカーのいなり寿司の皮にガッカリし、
その時からやっぱり面倒でも自分で煮ようと思っていました。
でも、時間かかるんですよねー。
1時間半くらいコトコトやっていましたが、その甲斐あって、夫からやっとOKが出ました。
おいなりさんの皮に関しては、これがなかなか出なかったんですよー。
写真からはその苦労も改善点もわからないのが残念です。
その時からやっぱり面倒でも自分で煮ようと思っていました。
でも、時間かかるんですよねー。
1時間半くらいコトコトやっていましたが、その甲斐あって、夫からやっとOKが出ました。
おいなりさんの皮に関しては、これがなかなか出なかったんですよー。
写真からはその苦労も改善点もわからないのが残念です。