お休みが続くと、お弁当用に手間のかかるおかずを仕込んでおきたくなります。
ただ焼いたり揚げたりのおかずじゃなく、煮込んだものとか…。
今回は「わらさ」のカマを濃い味に煮ました。
でもやっぱりお弁当には煮魚よりも焼き魚ですよね…。
手間をかけることに執着しなくてもいいのかも…。
今日のねこ弁:
寒天ごはん
わらさの醤油煮
ひき肉入り卵焼き
さや豆と油揚げとかまぼこの煮物
煮豆
デザート:ゴールデンキウイとパイン
And so, the holiday's gone so fast...
We frequently visited both parents, went fishing once,
and other than that, we enjoyed relaxing home.
I always try to cook something that takes time, something that I cannot cook in the morning,
for bento during holiday.
This time, I simmered a head of fish in soy sauce.
Today's nekoben:
kanten rice
fish head cooked in soy sauce
baked egg with minced meat
beans, fried tofu, and fish sausage cooked in soy sauce
sweeten beans
Dessert: kiwi and pineapple