イメージ 1

去年に比べてイワシが安くなりましたね。
そこでイワシコロッケを作りました。
レシピでは、臭みを消すのにセロリの葉のみじん切りと梅干のたたいたものを入れます。
でも夫はセロリも梅もダメだし…。
さらには時間がなくて焦っていたので、すっかりお味噌を入れるのを忘れ…。
コロッケが魚臭くて、夫には不評でした。
でも、セロリと梅干とお味噌が入るともっともっと美味しいんだよー。
今日のねこ弁:
寒天ごはんとサバのそぼろ
イワシコロッケ
ブロッコリーのフライ
キャベツのサラダ
デザート:リンゴ

Last year, sardine was scarce and expensive,
and I gave up making croquette with sardine.
But this year, it looks they are back to the shores.
Croquette is not an easy menu - it takes time and many hands...
I asked my husband to help with mashing the potatoes.
He did a good job, but he prefers the usual croquette made with meat.
Alright, I'd make it next time, but you've got to help me, dear.
Today's nekoben:
kanten rice and mackerel flakes
sardine croquette
fried broccoli
cabbage salad
Dessert: apple