ギンダラ…ですか?
脂の乗った味の良い白身が京漬けになっていました。
いつも本当にご馳走さまです。
夫は皮を食べないので、ねこがお弁当を作りながらペロッと食べちゃいました。
こんなに美味しいの、知らないのかしら。
あ、いいの、いいの、ずっと知らなくて。
ねこがこれからも食べてあげるからー。
今日のねこ弁:
寒天ごはん
ギンダラの京漬け
鶏肉と人参とシメジの炒り煮
サツマイモの栗入り巾着
ブロッコリーのマヨネーズ焼き
デザート:スィーティー
My husband does not eat the skin of grilled fish.
Many people don't, but that's one of the most delicious parts of fish, I guess.
When I was little, I ate up all the salmon skins my father and sister left on their dishes.
As I make bento for my husband today, I ate up the skin he would not eat anyways,
remembering the old times...
What are they (Dad and my sister) doing with the fish skins these days?
Today's nekoben:
grilled white meat fish marinated in miso
chicken, carrot, and mushroom cooked in soy sauce
mashed sweet potato with sweet chestnut
broccoli grilled with mayonnaise
Dessert: citrus fruit from the Middle East