お弁当がなかったので、肉じゃがの写真をとりました。
たっぷりのスープがポイントなので、
しっかりとかつおダシをとれば、とても美味しく出来るレシピです。
この前実家で作ろうとして、レシピが無くて断念しました。
そうか、ブログに書いておけばいいんだー。
<肉じゃが>
材料:ジャガイモ 4個から5個
豚バラ薄切り 150グラム弱
玉ねぎ 1個~2個
ダシ カップ2
砂糖 大さじ2
みりん 大さじ2
酒 大さじ2
醤油 大さじ4
作り方:ダシ、砂糖、みりん、酒、醤油を煮立て、肉をさばき入れます。
ジャガイモと玉ねぎを入れて、弱火でジャガイモが柔らかくなるまで煮ます。
This dish is called "niku-jaga", that means meet and potato,
one of the most popular dishes for winter season.
(Or maybe it's so only in Hokkaido which is the Japanese main production district of potatoes.)
I love this dish, and used to cook it often.
However, since my husband is on diet, I try not to cook potatoes lately.
And today, just to warm ourselves up in this cold weather, I cooked our favorite dish.