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今日は夫とおそとでランチ。
お弁当がなかったので、肉じゃがの写真をとりました。
たっぷりのスープがポイントなので、
しっかりとかつおダシをとれば、とても美味しく出来るレシピです。
この前実家で作ろうとして、レシピが無くて断念しました。
そうか、ブログに書いておけばいいんだー。
<肉じゃが>
材料:ジャガイモ 4個から5個
   豚バラ薄切り 150グラム弱
   玉ねぎ 1個~2個
   ダシ カップ2
   砂糖 大さじ2
   みりん 大さじ2
   酒  大さじ2
   醤油 大さじ4
作り方:ダシ、砂糖、みりん、酒、醤油を煮立て、肉をさばき入れます。
    ジャガイモと玉ねぎを入れて、弱火でジャガイモが柔らかくなるまで煮ます。

This dish is called "niku-jaga", that means meet and potato,
one of the most popular dishes for winter season.
(Or maybe it's so only in Hokkaido which is the Japanese main production district of potatoes.)
I love this dish, and used to cook it often.
However, since my husband is on diet, I try not to cook potatoes lately.
And today, just to warm ourselves up in this cold weather, I cooked our favorite dish.