体によさそうなので、圧力鍋で黒酢煮にしました。
20分加熱したら、缶詰みたいに骨まで美味しく食べられます。
北海道のサンマは脂が乗っている時期に取れるから、美味しいんですよね。
安くて美味しい時期にいっぱい食べたいです。
今日のねこ弁:
ごはんとサンマとごぼうの黒酢煮
ナスとピーマンの肉味噌
揚げレンコンの醤油煮
デザート:柿とリンゴ
How can you pass straight through bargain sales?
And what do you think two saury for fifty cents?
...A big bargain!!
I cleaned them, chopped into chunks,
and cooked in soy sauce and vinegar for 20 minutes in my favorite pressure cooker.
Bones become soft when cooked in vinegar.
I'd love to enjoy some more saury while its still in high season.
Today's nekoben:
rice
saury and burdock root cooked in soy sauce and vinegar
egg plant and green pepper, cooked in miso
fried lotus root, cooked in soy sauce and sugar
Dessert: persimmon and apple