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寒いのに、朝4時起きは辛い…。
「でも、もう今週が釣り納めだよね」と一緒に出かけた厚田港。
大型のチカが入れ食い状態、200匹をあげました。
いつもは大きすぎるアイスボックスがチカでいっぱいになり、それがまた重い!
帰ってすぐに夫と調理を始め、
半分はだし入りの醤油に漬けて味をつけ、焼いたり後日燻製にしたり。(写真1)
20匹ほどは塩水に漬けて生干しに。(写真2・4)
残りは定番のチカフライに。(写真3)
全て美味しく頂きました。
「釣り納めが大漁でよかったね。」という私に、
「今週末もいけそうだね。」と夫。
やっぱり冬も覚悟した方がいいのかなぁ…。」

We went for fishing on October 28.
It was very cold at four in the morning when we left home.
However, we thought it would be the last chance for us to fish this year.
We caught about 200 good-sized surf smelt that day,
and we tried some of new recipes.
Half of them were dipped in soy sauce and bonito soup, then grilled or smoked on later day.(Ph1)
Some were salted lightly and dried, then grilled.(Ph2,4)
The rest were deep fried as it is the most popular way to eat the fish.(Ph3)