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7年前にイワシコロッケを初めて作り、とても気に入ったので、
友達の家まで押しかけて行って作ったりしていました。
その頃は(記憶違いもあるかもしれませんが)冷凍だと一尾40円くらいだったような…。
ところが最近は高級魚の価格になってしまっていたので、コロッケなんぞに加工する気も起きませんでした。
そうしたら昨日、スーパーで丸々と太ったイワシが一匹70円を切っていました。
これって、昨今めったにないほど安くないですか?
揚げ物が続いちゃうなぁ、と思いつつ、それでもやっぱり今日は嬉しくて、久しぶりのイワシコロッケです。
今日のねこ弁:
寒天ごはんとワカメ
イワシコロッケ
エリンギのバター胡椒焼き
コーン炒め
ミニトマト
デザート: りんご

I found this recipe of sardine croquette seven years ago when the fish were much cheaper.
However, the price escalated so much (if I remembered it right, it's three times as much now) that I put away the recipe deep down in the stack.
And yesterday, I found fresh sardines at 70 yen each at the closest supermarket.
It's still expensive, but I bought tree of them at the first sight.
We used to have a good landing of sardine; actually, too good that there was a saying goes
'even cats pass through without stopping'.
Now that the harvest dropped to one twentieth of that of the peak (in the 80s),
sardine is definitely one of the expensive fish.
Would cats stop to sniff now?
today's nekoben:
kanten rice with dried seaweed
sardine croquette
buttered and peppered mushroom
stir fried corns
small tomatoes
Dessert: apple