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我が家の食卓は実家から美味しいものをいつも頂いて潤っています。
お弁当にもいろいろと頂いた食材が入ります。
今回はマイタケ、コマツ菜、磯つぶ、リンゴ、グレープフルーツがそうです。
珍しい磯つぶは週末に義父さんが買って下さいました。(特大のヒラメも!)
教えてくださった通りにお醤油ベースで煮てみたところ、とっても美味しいダシが出ました。
夫は貝は得意ではないので、今回はコマツ菜と油揚げをこのダシで煮びたしにしてお弁当に入れました。
また、マイタケは週末に母からもらったの。
先日自分で特価で求めたマイタケは苦くて美味しくなかったのですが、
やっぱり値段なのかなー。
すごく立派で美味しいマイタケでした。
両家のお父さん、お母さん、いつも本当にありがとうございます。
今日のねこ弁:
煮込みハンバーグ
タマネギ・ニンジン・マイタケ・ブロッコリー・ソラマメ
アンパンマンポテト
コマツ菜と焼き油揚げの磯つぶダシ煮びたし
デザート:リンゴ、グレープフルーツ

We enjoy rich dietary culture at home thanks to both of our parents.
As in today's bento,
brassica vegetable, maitake mushroom, ivory shells, and fruits are all from them.
Last week, my father-in-law bought us a big Japanese flounder and small ivory shells
in a small town on the coast.
He also kindly thought me how to fillet the fish and how to cook the shells.
My husband does not like to eat shells,
and so I used the soup to cook leaf vegetable and fried tofu.
Maitake is rather an expensive mushroom.
I bought it the other day at a very reasonable price, but was not so good.
But this one I got from Mom was very good in quality and tasted good.
We would like to thank both parents for thinking about us.
Today's nekoben:
kanten rice
hamburg boiled in sauce
with onion, carrot, maitake mushroom, broccoli, broad bean
fried potato
brassica vegetable and fried tofu in ivory-shell soup
Dessert: apple, grape fruit