イメージ 1

Sleepy Monday.
We slept less on last weekend as if so that we could spare more time for leisure.
But I don't like to get lazy about working.
That's just not my way.
And I made Japanese style bento on Monday which needs to be prepared a day before.
It takes a lot more time than making what we call Western style foods.
Today's nekoben:
kanten rice
frozen tofu, seaweed, young soybean, and bacon, cooked in soy sauce and sugar
stir fried eggplant in hot miso sauce
bonito flavored rolled egg
dessert: apple

週末に遊び過ぎ、ちょっと体に優しいものを、と和食弁当にしました。
和のおかずって、時間がかかるわりには見栄えもしないしヒットもないのですが、
ちゃんと食事がしたい時にはやっぱり作りたくなります。
そういえば、昔は高野豆腐はお水で戻して20分ほど待たなくちゃなりませんでしたが、
最近は50度程度のお湯ですぐに戻りますね。
時間がかかるイメージが強い和食素材も、気づくと便利になっています。
今日のねこ弁:
寒天ごはん
サワラの西京漬け
ヒジキと高野豆腐と枝豆の煮物
ナスのピリ辛味噌炒め
だしまき卵
デザート:りんご