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今日はたくさん野菜をとりたかったので、豚汁もどきをつくりました。
豚汁はコンニャクや豆腐や厚揚げなど、いろいろな材料が必要になりますし、
材料のバランスも大きなポイントになります。
ところが「もどき」はそんなことにはお構いなく、おウチにある野菜でつくってしまえます。
豚汁は火を入れるごとに味が深くなっていきますが、「もどき」はあっさりと。
今日はゴボウをたくさん食べられました。
今日の味噌汁:豚肉、ゴボウ、ニンジン、ジャガイモ、長ネギ

Pork miso soup is one of our winter treats.
We usually make it a whole pot, and reheat and enjoy for a couple of days.
It gets better later days, when potatoes start to dissolve into the soup.
But to make it right, you have to make a long shopping list.
I sometimes skip the trouble and make miso soup with pork, that looks and tastes like it.
Here it is.
Today’s miso soup: pork, burdock root, carrot, potato, and leek