My husband’s parents brought spring to our holiday table.
Like I wrote before, there are many kinds to ‘sushi’,
and this is one of it, called ‘chirashi-sushi’.
The broccoli-like vegetable in it is field mustard which always tell us the arrival of spring.
In the miso-soup is a kind of sea-weed au naturel.
You can enjoy the crispy touch and flavor of ocean.
Today's miso soup:
konbu and dried bonito soup, two kinds of miso, raw sea-weed and tofu
やっと「春分の日」が来ましたね。
札幌は今週になってから真冬に逆戻りしたような大荒れの日が続きましたが、
義父さんと義母さんが春らしい食をまたまたご馳走してくださいました。
紅鮭や栗、菜の花が入った散らし寿司と、生のふのりが入ったお味噌汁です。
結婚してからも両方の実家に本当にお世話になりっぱなしで、
特に美味しいものはいつもどちらかの実家から…。
ごちそうさまです!
今日の味噌汁:
昆布とかつおだし、麦と合わせ味噌、木綿豆腐、生ふのり