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60坪の畑を借りて野菜を作り、今年で7年になります。収穫した野菜はどれも美味しいのですが、秋に収穫した根菜類(茎菜類)は冬の間貯蔵して食べながら春を待つことができ、ちょっとした自給自足気分を味あわせてくれます。ジャガイモとニンジンは暫く買ったことがありません。雪が解け、家の貯蔵野菜が底をつくころには、春野菜がスーパーに並びます。2ヶ月ほどは他の方が作ってくださった野菜を中心に生活しますが、5月のアスパラガス、6月のさや豆や葉物と、どんどん我が家の菜園の野菜が増えてきます。雪解けが始まったこの時期、ニンジンの在庫を気にしながら今日も根菜類のおかずをつくります。
今日のねこ弁:
寒天入りごはん
サバの味噌煮
豚肉のニンジンとゴボウ巻き
エリンギとベーコンの炒め物
ブロッコリーの胡麻和え

I am renting a plot of land and growing vegetables here in Hokkaido. Spring comes late here, so we start preparing the soil and seed only in May. We grow many kinds of vegetables, and all of them taste terrific. But I appreciate the harvest of root vegetables in autumn so much because they last all through the harsh winter. When spring comes, and just in time we start running out of the stored vegetables, they start selling all different kinds of spring vegetables. Then, our asparagus start cracking the soil, and soon our sweet beans sprout. There's nothing like the feeling of living a year in harmony with the season.
Today's nekoben:
kanten rice
mackerel boiled in miso
rolled pork with carrot and burdock
stir flied mushroom and bacon
boiled broccoli with sesame sauce