曇りばかりなニューヨークの春空。

 

晴れてくれーと願っても、やっぱり曇りだったりする。

 

撮影はやはり自然光が欲しいけど、そんなことも言ってられない。

 

なので、買ってきたライトを試してみた。

 

ちょっと白っぽくなってしまった。

 

ライティングは難しいなあ。

 

やっぱ自然光だな。

 

 

 

 

アサリのワイン蒸し、春のハーブ・ブロス

材料:
アサリ 20個
にんにく 1かけ
イタリアンパセリ 1束
フレッシュタイム 2、3本
白ワイン1カップ
塩少々

赤ピーマン 1/2個
黄ピーマン 1/2個

 

作り方:

1、アサリを一晩塩水に漬け、軽く洗う
2、ピーマンをダイスに切る
3、ポットにワイン、にんにく、タイムをいれ火をかける
4、アサリを入れ蓋をしてアサリが開くまで蒸す
5、開いたらアサリを取り出し、ブロスを室温まで冷ます
6、ブロスとパセリをブレンダーに入れてスムースにする
7、ボールにアサリ、ブロスを盛りピーマンで飾る

 

 

 

Steamed clams with spring herb broth

 

Ingredients:

20pcs clams
1pc garlic
Few stems of thyme
1bunch Italian parsley
1cup white wine
Sea salt (in case)

1/2pc red pepper
1/2pc yellow pepper

 
Prepare:

1, Leave clams in salted water for one night then rinse them.
2, Dice red and yellow pepper, and pick some parsley for the garnish.
3, Put white wine in a pot, then heat it up.
4, Add thyme, some parsley stems, garlic, and clams.
5, Cover it and cook until clams open.
6, Take all the clams out then cool down the broth.
7, Put the broth and left of parsley in the blender then blend well.
8, Place the green broth in the bawl, clams, then finish with the garnishes.


Jay's note:

The clams have natural salt in themselves, so it may not necessary add any sea salt, check the saltness of broth first. Also, If the broth is very hot, green color will change to brown easily , so cool the broth down to about room temperature. Instead parsley, enjoy to use any your favorite spring herbs!