Natto guacamole    納豆ワカモレ

 

 

Ingredients:
100g Natto, 1/2pc Avocado, 1/8 Onion, 1/2 tomato, Coriander leaves 1/2tsp Lime juice, Salt &pepper for taste, Tortilla chips,

Prepare:
1: Cut Avocado into dice and put in a bowl.
2: Sprinkle lime juice over avocado.
3: Chop onion, tomato, coriander leaves
4: Add all ingredients in a bowl.
5: Mix and season
6:  Serve with tortilla chips

 


材料:
なっとう100g、アボカド1/2個、玉ねぎ1/8個、トマト1/2個、コリアンダーリーブ、塩コショウ少々、レモン汁、トルティーヤチップス、

作り方:
1: アボカドを二つに切り、ダイスに切る。
2:アボカドにライム(レモン)の絞り汁をかけておく。
3:玉ねぎ、トマト、コリアンダーリーブをみじん切りにする。
4:材料をボールに入れる
5: よく混ぜ塩コショウで味を調える
6:トルティーヤチップスを添える


Jay's note:
Sprinkle lime juice not to change avocado's color. You may use lemon juice instead of lime. Also Mexican amigos are saying, "leave the seed in guacamole",  that is a key to keep green color. Anyway, don't forget cerveza! 


ワンポイントアドバイス:
夏の暑い日には納豆をメキシカン風に。ライムジュースの酸味が納豆の臭みを和らげてくれます。ライムはアボカドの色が変わらないためでもあります。また、アボカドの種を入れておくと色が変わりにくい、というのはメキシコのアミーゴたちの知恵です。メキシカンビールと供に。