ちらし寿司【ひな祭り】 | 食旅SHOKUTABI☆Discover Nagano -traditions&food-

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日本を旅する外国人の皆さんに長野の食文化+αを紹介するブログです。
This blog is the introduction of the information about foods and stories of Nagano for foreign tourists in Japan.
这是一个面向来日旅游外籍观光客的专门介绍日本长野县饮食文化等的博客。

ひな祭りの代表的な料理、ちらし寿司を作りました。
はまぐりのみそ汁の代わりにあさりのみそ汁。
他には煮物と天ぷらです。
どれも家庭で簡単に作れる程度にですが、ちょっと豪華になりますね。
うちは息子ですが、友達の娘ちゃんも一緒にお祝い。
すくすくと育ちますように。

I cooked Chirashi-zushi (vinegared rise topped with fish,vegetables,egg,and various other ingredients).
This is the main dish for Hinamatsuri(Japanese girl's festival).
The soup is miso soup of short-neck clam instead of clam's.
The other dish are Nimono(vegetables boiled and seasoned) and Tempra.
May our children to grow up healthily!

我做什锦寿司饭,这是日本三月三日桃花节的主要菜。
别菜是煮的菜,天妇罗和蛤仔的酱汤。都是日本家庭料理。
这次为了我中国朋友我做的。她和她女儿都喜欢吃!
在日本这天我们祝愿孩子们长得健康!

akane.y

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