
ケールに豊富に含まれているビタミンEや食物繊維のはたらきにより、血糖値上昇抑制・動脈硬化予防・活性酸素抑制・コレステロール増加抑制などの効果が期待できます。
キャベツや大根、ブロッコリーなどは、実はケールを品種改良して作られた野菜
ケールには主に「ビタミン」「ルテイン」「カルシウム」「食物繊維」「メラトニン」が含まれています。特にβカロテンはにんじんの2倍、カルシウムは牛乳の2倍以上もあるといわれており、その栄養価の高さから「野菜の王様」とも呼ばれています。
また、ケールは生活習慣病を予防する効果があるといわれています。血糖値を改善して糖尿病を予防、善玉コレステロールを増加させ高コレステロール血症の症状を改善、血液の流れを良くして動脈硬化を予防、などたくさんの効果が報告されています。
他にも目や皮膚に良い効果や、老化を防ぐ効果、よい睡眠をとれる効果、ストレスを軽減する効果など健康になるために欠かせない効果がたくさんあります。

食べ合わせの注意!
最後に、ケールの食べ合わせについて1点注意があります。
もしケールを使った自家製ドリンクやスムージーを作る場合、生の人参に注意してください。
生の人参に含まれている酵素、アスコルビナーゼがケールに豊富に含まれているビタミンCを破壊してしまいます。せっかくケールの栄養を取り入れようと思っていても、生の人参1つだけで効果がなくなってしまうので気を付けてください。
ケールに含まれているシュウ酸という物質が原因で、尿管結石などの症状が出る場合もあると言われていますが、よほど過剰に摂取しない限り心配はありません。
結石の原因となるシュウ酸は正式名称「シュウ酸カルシウム」と呼ばれていてケールだけでなく、緑色の野菜によく含まれています。
ケール以外にもシュウ酸を多く含む食べ物があります。
代表的な野菜は、たけのこ・ほうれん草・セロリ・モロヘイヤなどです。
飲み物でもコーヒーや紅茶・ココアなどにも含まれており、ケール以外にこれらの食べ物や飲み物をたくさん摂っている方は、神経質にならない程度に意識して摂取するようにしましょう。
またケールにはビタミンKがたくさん含まれている為、ワーファリンを服用している人は摂取は控えましょう。
ビタミンKによりワーファリンの効き目が悪くなります。ワーファリンを服用している方は、ケールや青汁などを摂取する場合、必ず主治医に相談してください。
Top 10 Health Benefits of Eating Kale



Photo: Shutterstock
Kale is being called “the new beef”, “the queen of greens” and “a nutritional powerhouse.” Here are ten great benefits of adding more kale to your diet:
ケールは「新しい牛」、「緑の女王」、「栄養源」と呼ばれています。あなたの食事にケールを加えることの10の大きな利点は次のとおりです。
1. Kale is low in calorie, high in fiber and has zero fat.
1.ケールはカロリーが低く、繊維が多く脂肪はゼロです。
One cup of kale has only 36 calories, 5 grams of fiber and 0 grams of fat. It is great for aiding in digestion and elimination with its great fiber content. It’s also filled with so many nutrients, vitamins, folate and magnesium as well as those listed below.
2. Kale is high in iron.
Per calorie, kale has more iron than beef. Iron is essential for good health, such as the formation of hemoglobin and enzymes, transporting oxygen to various parts of the body, cell growth, proper liver function and more.
3. Kale is high in Vitamin K.
Eating a diet high in Vitamin K can help protect against various cancers. It is also necessary for a wide variety of bodily functions including normal bone health and blood clotting. Also increased levels of vitamin K can help people suffering from Alzheimer’s disease.
4. Kale is filled with powerful antioxidants.
4.ケールは強力な抗酸化物質で満たされています。
Antioxidants, such as carotenoids and flavonoids help protect against various cancers.
5. Kale is a great anti-inflammatory food.
5.ケールは、優れた抗炎症性食品です。
One cup of kale is filled with 10% of the RDA of omega-3 fatty acids, which help, fight against arthritis, asthma and autoimmune disorders.
6. Kale is great for cardiovascular support.
6.ケールは心臓血管のサポートに最適です。
Eating more kale can help lower cholesterol levels.
7. Kale is high in Vitamin A.
Vitamin A is great for your vision, your skin as well as helping to prevent lung and oral cavity cancers.
8. Kale is high in Vitamin C.
This is very helpful for your immune system, your metabolism and your hydration.
9. Kale is high in calcium.
Per calorie, kale has more calcium than milk, which aids in preventing bone loss, preventing osteoporosis and maintaining a healthy metabolism. Vitamin C is also helpful to maintain cartilage and joint flexibility
10. Kale is a great detox food.
10.ケールは素晴らしいデトックス食品です。
Kale is filled with fiber and sulfur, both great for detoxifying your body and keeping your liver healthy.





















※Webから
ケールは60℃~70℃で調理すると生で食べるよりもよりも栄養素の効果を最大限引き出せます。
100℃では栄養素はほとんど破壊されますから注意が必要です。
ケールの芯は旨味成分が多く美味しいだしが出ますので捨てずに笹切り(斜め切り)にして使います。
一般の出汁は使わない方が美味しくなります。
また、豚肉や鶏ガラスープはケールと相性が良いです。
※どんなに優れた食品でも、片寄った食品からだけでなく、毎日いろんな食品からの適切なカロリーの栄養摂取と300Kcal以上消費する有酸素運動➕スクワット等筋トレ及び約8時間の睡眠が必要です。
【総目次に戻る】

" />