When I was my 20s, I learned to make a lot of Chinese/Japanese food. So, I don't need to check reseipe to cook them. After that, my life got buisier, you know, college, work, marriage, baby, etc. On top of that, my husband is a great cook, so I don't need to learn American food. 

20代の頃は、日本料理や中華料理にハマってよく作ってました。なので今は特にレシピを見なくてもある程度のものは作れます。でも段々と忙しくなり。。。大学、仕事、結婚、子供。何よりも旦那さんがお料理上手なので、アメリカ料理をあえて習う必要もありませんでした。

 

Until recently, I lost my passion for cooking, and completely forgot the happiness found through cooking. In the last couple of months, I was not too busy, so I started learning new receipes. Especially American'. And it became my ner hobby! There are some fo the dishes I made.

つい最近まで、料理に対するパッションは全然なく、料理を通して感じる幸せをすっかり忘れていました。ここ2、3ヶ月あまり忙しくなくて、なんとなく新しいレシピを探索。特にアメリカ料理を作り始めました。今では料理が趣味になりました。最近作った料理がこちら。

 

 













 

I've never used coconut milk before. I didn't know if i'd like it or not, either. But I went out on a limb and bought it. First, I made fish curry with it. It was a total hit. My family loved it. After that, because I bought a big pack of coconut milk, I needed to serch for some receipes for it.  I made no-bake cheese cake, chicken with tomato and coconut milk, etc. I just realized that we can substitute fresh cream with coconut milk! In Japan, coconut milk is cheaper than fresh milk, so this discovery is amazing. My American food journey will continue!

 

ココナッツミルクを一回も使ったことがなく。好きなのかどうかもわからず。でも思いきって購入!まず最初は魚のココナッツミルクカレーを作ってみました。これが美味!!!家族にも大人気。そのあとは大きめのココナッツミルクを購入してしまったので、これを消費するためにレシピ検索。レアチーズケーキやチキンのトマトココナッツミルクカレー煮込みなどなども作りました。そこで気づいたのが、ココナッツミルクは生クリームの代用品になるってこと。日本では生クリーム割と高めなので、この発見は素晴らしい♪この後もアメリカ料理の旅は続きます!