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蕾の頃から紹介していたガクアジサイです。

This is the Gaku Hydrangea that I have been introducing since it was a bud.

少し、寄ってみましょう。

Let's stop by a little.

ほんのりと青みが付いていますね。(^^)

It has a slight bluish tint.

こちらが開花し始めの頃の写真。

This is a picture of when it started to bloom.

ほぼ真っ白ですね。

It's almost pure white.

これから青みが濃くなるのか、その変化が楽しみです。

I'm looking forward to the change in whether the blueness will become darker from now on.

ちなみに、「墨田の花火」という品種名は、ツイッターを通して、知りました。(^o^)

By the way, I learned the name of the variety "Sumida Fireworks" through Twitter.

 

それでは、また。

See you again.

木蓮😺

MagnoliaMintaka

 

  あとがき Afterword 

 

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  友人のブログ My Friend's Blog 

大学時代の私の友人のブログを紹介いたします。

I would like to introduce my friend's blog when I was in college.

彼女は、日本で唯一の「キッチンアドバイザー」として、幅広く活躍しています。
She is widely active as the only "kitchen advisor" in Japan.

最新の記事は『あきらめないで!夫が喜んで家事をする暮らし』です。

The latest article is "Don't give up ! A life in which your husband is willing to do household chores. "

私は、彼女からキッチンの大切さを知り、毎日、機能的に使うようになってから、自分の心も晴れやかになり、充実した日々を過ごすことができるようになりました。

After learning the importance of the kitchen from her and using it functionally every day, my heart became radiant and I was able to spend fulfilling days.

よろしければ、阿部美子さんのブログをご閲覧いただけると、幸いです。(^^)

If you don't mind, I would appreciate it if you could read Ms. Yoshiko Abe's blog.