仕入れの工夫からアップサイクルまで!飲食業界のフードロス対策

 

©️料理通信様

 

【1】フランス
受注生産で食品ロスをゼロに。気鋭の女性シェフが営むパティスリー

2021年11月、パリの隣町ルヴァロア・ペレにオープンした「クレール エイッツレー&プロデュクトゥール」の特徴は“デジタル&エシカル”。予約注文で菓子を製造することで廃棄をゼロにするほか、パッケージ類はプラスチックフリー、デリバリーは自転車を使うなど、CO2削減にもコミットする。

 

https://r-tsushin.com/journal/world/france_2022_3/#page-1

 

クレール・エイッツレー(Claire Heitzler)は、「リッツ・パリ」、「ラデュレ」などでシェフパティシエを務めたフランス屈指のパティシエール。2021年11月、パリの隣町ルヴァロア・ペレに、満を持して「クレール エイッツレー&プロデュクトゥール(Claire Heitzler & Pruducteurs)」をオープンした。

 

From stocking innovations to upcycling! Food Loss Prevention in the Food and Beverage Industry

 

1] France: Reducing food loss to zero through made-to-order production. A patisserie run by an up-and-coming female chef

Claire Aitzley & Producteur, which opened in November 2021 in Levallois-Perret, a town next to Paris, is characterized by its "digital and ethical" approach. The company is committed to reducing CO2 emissions by manufacturing pastries by pre-order, reducing waste to zero, using plastic-free packaging, and using bicycles for delivery.

 

https://r-tsushin.com/journal/world/france_2022_3/#page-1

 

Claire Heitzler is one of the best pastry chefs in France, having worked at the Ritz Paris, Ladurée, etc. In November 2021, Claire Heitzler & Pruducteur will open its doors in Levallois-Perret, a town next to Paris. Claire Heitzler & Pruducteurs" opened in November 2021 in Levallois-Perret, a neighboring town in Paris.

 

 

 

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