イギリスで初。カーボンラベル付きのレストランメニューを実現する。

普段口にする料理や食品が、どれほどのCO2を排出して手元にやってきたかを気にしたことはあるだろうか。気候変動の大きな要因一つはCO2などの温室効果ガスの排出によるもの。Nature Food誌に掲載された研究によると、世界全体で排出されている温室効果ガスのうち、約34%が食品関連分野から排出されているという。

食品分野がCO2削減に対して積極的にならなければならないことは明白だ。そこで注目されているのが、製品のCO2排出量などの気候変動に対する影響度を示す「カーボンラベル」だ…

 

First in the UK. Realization of carbon labeled restaurant menus.

Have you ever wondered how much CO2 is emitted by the food you eat? According to a study published in Nature Food, about 34% of the world's greenhouse gas emissions come from the food sector.

It is clear that the food sector must be proactive in reducing CO2 emissions. This is why attention is being focused on "carbon labels," which indicate a product's CO2 emissions and other climate change impacts.

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https://www.table-source.jp/news/foodsteps/

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