日本語は英語の後に続きます。Japanese follows.

February 4th was Risshun,

the beginning of spring.

In the distant past, the Japanese

new year started on Risshun.

 

Around this time of year, I feel like

having Ichigo Daifuku, rice cake

stuffed with a whole strawberry

and red bean paste.

Every year, I visit Ikkoan Kashiko,

a Japanese Sweets shop.

Ichigo Daifuku from this shop uses

white bean paste instead of red bean paste

which makes it look prettier!  I had it with

tasty matcha green tea.

 

Daifuku literary means “good fortune”,

so it’s good to have it at the old new year’s day!?

 

 

24日は立春。

この時期になると

必ず食べたくなるものがある。

 

春の訪れを感じさせるいちご大福。

毎年たずねるのは、一幸庵かしこ。

こちらのいちご大福はなんと白餡。

 

やわらかいお餅に包まれた白餡と

丸ごと苺は、見た目もかわいらしい♪

 

茗荷谷で人気の一幸庵のご親戚とのこと。

美味しい抹茶と供にいただきます。