日本はそろそろ暑くなってきたほどでしょうか??パースは、かなり寒くなってきました雨も豪快に降ります


Hi! How's Japan? I'm guessing it start to get hot? It's getting cold in Perth! I feel as if winter is coming very soon!  
I'm always surprised at a heavy rain here!  


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私は、相変わらずワインをいっぱい飲んでハッピーに過ごしております

I enjoy drinking wines as usual...



今日は、取材した中で私のお気に入りのワインについて話した部分をご紹介します
楽しんで読んでもらえると嬉しいです!

Today I'm going to talk regarding one of my favourite wine. Hope you enjoy reading it



私のFermoy estateの中でお気に入りのワインは、ロゼワインです。 特に、太陽が沈み始めて空の色や海の色までこのロゼの色と同じようにオレンジがかった赤色に染まるころ、それを眺めながら飲むのが大好きです


Question: One of my favourite wines in Fermoy Estate is the Rose. I like drinking it at sunset because the colour of the Rose is similar to the colour of the sky at Sunset.


そうですね、確かに素晴らしいワインです。ロゼの面白いところの一つは、白ワインでも赤ワインでもないということ。ロゼは、冷やして飲むのが良いでしょう。特に、西オーストラリアでは、とても暑い日いキンキンに冷やしたグラスでロゼを頂く…最高ですね!サンセットを眺めながら頂くのも、最高だと思います。ロゼは、本当に飲みやすく素晴らしいワインです。もし、暑い日や美しいサンセットの日が訪れたら、ぜひ最高のロゼを飲みたいですね。


Answer: Yes, it is a beautiful wine and a beautiful pink colour. The interesting about Rose is of course Rose is half way between a white wine and a red wine. Rose is a wine you drink cold. Particularly in WA when you have really hot summer days and its great to have a really nice cold glass of Rose. It’s a beautiful wine which makes you feel good when the night sky or the afternoon sun is setting. It’s such a beautiful easy drinking wine. So it is a beautiful wine. But its a great example for choosing the right wine for the right occasion. If its a hot day and the sun is setting its a beautiful wine to try.


私は、今ワインについて学んでいるところなんですが、ロゼの作り方について詳しく知りません。他にも知らずに飲んでいる人も多いと思うのですが、どうやって作っているのか教えて頂けますか?

Question: I’ve learnt about the wine making process but I don't know how to make a Rose and many people don't know either, could you please tell me how to make a Rose wine?

ロゼは、他のワインとは少し違った作り方ですね。他のワインは、ぶどうをそのまま潰します。例えばカベルネソーヴィニヨンやソーヴィニヨンブランを潰してワインを作ります。しかし、ロゼは、ぶどうの皮を使います。ぶどう全部は使いません!赤ワイン用のぶどうの皮だけを使うのです。だから、赤ワインほど濃い色がつかずより軽いワインに仕上がります。皮だけを使うから、赤ワイン用ぶどうを使っているけれども、美しいピンク色のワインに仕上がります。つまり、少し違った作り方で作っています。

Answer: Rose is a different type of wine because every other wine is made from crushing a whole grape. Its the particular grape variety like a cabernet sauvignon grape or the sauvignon blanc grape which you crush to make the wine. But with the Rose you actually use the skin of a red grape. So you’re not using the entire fruit, you’re just using the skin of a red grape. That’s why it’s not as dark in colour as a red wine. It’s lighter because you’re just using the skins. It still comes from a red grape but it comes out as a lovely pink colour. So it’s a slightly different way of making wine.


どんなワインをどんなシチュエーションで飲むのが好きですか?

Question: Which wine do you like to drink and in what situation do you like to drink that wine?


一般的には、赤ワインはビーフやラムなどといった赤みのお肉と合うと言われていますね。白ワインは、白身のお肉やシーフード。例えば、シャルドネは、ふくよかでオイリーなのも多いので、魚やシーフードと合わせると最高でしょう。もし、ジュージーなお肉を頂くなら、シラーズやカベルネソーヴィニヨンは、とても合います。私は、スパイシーなお料理とロゼを合わせるのが好きです。アジアの方々もスパイシーなお料理は好きですよね?赤ワインだと、時々重すぎる時があるんですが、ロゼワインは、お料理から感じたスパイスをリフレッシュさせてくれて、また次の一口に繋げてくれます

Answer: The General rule is red wine matches and compliments all red meat such as beef, lamb etc. White wine typically matches white meat and particular seafood. For example, Chardonnay has quite a buttery taste and therefore with fish and seafood the butteriness of Chardonnay is absolutely beautiful. If you have a nice juicy steak, a Shiraz or Cabernet Sauvignon really matches the flavours. Interestingly to me, for spicy food, and of course a lot of asians love spicy food, but Rose is a beautiful match with spicy food because it keeps your palate nice and cleansed. Sometimes red wine is a little bit heavy to drink with something really spicy but Rose is beautiful.


あんまり、ロゼワインは飲んだことがないという人も、ロゼって何?!っていう人もぜひ、一度お試しください