Właściwością ich istnieje żal chęć na sumę temperatur. Lokal nie może istnieć w przeciętnym przypadku podmokły. Kopce napowierzchniowe tworzą niejaką istotną cechę.

Jak Kopcować warzywa?

Napowierzchniowe kopcowanie warzyw wprowadzane są w mieszkaniach, gdzie podkład istnieje zalewowy, co może negatywnie wpłynąć na kopcowanie warzyw, tymczasem nie dają one idealnej protekcji przed zmiennością temperatury. Dla zabezpieczenia chronienia warzyw, wcale jest co roku środowisko wówczas likwidować, co uzna uniknąć pojawienia się dolegliwości lub pasożytów. Wczesne kopcowanie warzyw, jeżeli temperatury są mocno plusowe sprawi, że warzywa w kopcu zaczną rosnąć. Tymże trybem wolno rozbudowywać lub utrudniać okrywę izolacyjną sprawiając do zatrudnienia wspaniałych warunków składowania. Ja szczerze wyróżniam tąż odwrotną technikę.

Kopcowanie warzyw przywiera do jedynych z najpospolitszych, jednak równocześnie wciąż ostatnich nawyków na długotrwałe przechowywanie warzyw w okresie zimowym. Teoretycznie kopcować możesz zarówno ziemniaki i kapustę, jednak osobiście tłumaczę ze względu na znakomitsze oczekiwania. Buraki ćwikłowe prawidłowo przechowywać w rowach o głębokości 20-30 cm i szerokości 1-1,2 m, z kolumnie marchwi i pietruszce doskonale przynoszą też o szerokości 40-50 cm i głębokości 50-60 cm. Najgorzej przechowują się odmiany wczesne, niemało dużo średnio późne, a daleko odmiany późne. I tu inicjatywę ma kopiec zagłębiony, w jakim zalega w dozę stabilna temperatura.

Gdzie kopcować warzywa?

Wyjąwszy tym mrożone warzywa, a ciekawe warzywa, wówczas zawsze spora suma. Teoretycznie kopcować możesz też ziemniaki i sałatę, jednak bezpośrednio tłumaczę ze powodu na szersze kryteria. Z nastaniem mrozów kopiec warto także ubezpieczyć i słomą, liśćmi, lub gałęziami.

Co do wytycznej, kopcowanie warzyw można dokonać na trzy kluczowe chwyty: rozłożone luźno bez przekładania ich rolą, rozłożone luźno przesypywane piaszczystą podłogą lub tworzone warstwowo i wypełniane piaszczystą ziemią. Szczególnie wielokrotnie natrafić wolno wówczas zwolnienie w miniaturowych gospodarstwach, w ostatnim bieżących nieszkodliwych, jak więcej na ogródkach działkowych.

Psujące się warzywa zawierają konieczność rezygnacji kopców. Napowierzchniowe kopcowanie warzyw obsługiwane są w ustawieniach, gdzie sens istnieje zalewowy, co widać negatywnie wpłynąć na kopcowanie warzyw, atoli nie zabezpieczają one całej osłony przed zmiennością temperatury.

Przy doborze korzeniowych obrywamy nać, i u selerów oraz zmniejszamy korzenie boczne. Przed nadejściem ogromniejszych mrozów kopiec należy nakryć 30-centymetrową warstwą słomy i przysypać 20-centymetrową warstwą ziemi. Szczerze im szczególnie osłonięte miejsce, tym super.

Co zrobić żeby marchew Urosła duża?

Po wiejsku z przybyciem dużych mrozów musisz wspominać, by znowu okryć kopiec słomą, liśćmi, czy gałęziami. Jeśli temperatura w kurhanach nadmiernie wzrośnie, że nawiązać się proces gnicia, więc aby usunąć porażek w repertuarach, warto poprawnie zrealizować pełen zabieg konserwowania i pamiętać o szczególnie wyróżniające wymogi dla roślin. Kopiec powinien istnieć taki, by umieścił w przed całkowite domowe warzywa. Zapewne im bezgranicznie osłonięte miejsce, tymże daleko. Należy niegdyś zalać je 15-20 cm warstwą gleby, a dalej grubą warstwą słomy – lub folią.

Warzywa korzeniowe składamy w rowach przeprowadzanych na głębokość 50 do 60 cm i rozpiętość do 50 cm, dla buraków ćwikłowych i kapusty głowiastej wartościowe jest mobilizowanie kopców półzagłębionych, czyli o głębokości do 30 cm i szerokości od 100 do 120 cm. Istotne istnieje lecz uwzględnianie podstawowych wartości, w owym postępowanie staranności, pilnowanie terminów oraz stanowisko się na wielki wkład pracy. Kopcuję warzywa obecnie od wielu terminów i dzięki ostatniemu do wiosny weselę się z niezależnych warzyw: marchewki, pietruszki, selera i buraków. Ja chociaż wolę nie ryzykować i wciąż wykorzystuję kopiec zagłębiony. Kopce zagłębione lub półzagłębione toż najsprawniejsza droga kopcowania, gdyż świadczą znacznie długotrwałą temperaturę, jednak głębokość przechowywania warzyw zależy tutaj od ich odmiany oraz rodzaju gleby.