カラフル野菜の葛まんじゅう〜葛饅頭Kudzu-manju | 和菓子デザイナー 諸星 みどり

和菓子デザイナー 諸星 みどり

ハーブ&フルーツの風味を活かしたカラフルな創作和菓子と自作陶器を作成、自ら撮影&スタイリング提案しながら、講座など随時開催しています。

{ED2A15AE-9013-45FC-AD1C-9F5A64A141BB}

{AEB9B05B-DDA2-461C-B9A1-8E5D1F8CAFC1}

{37FCE5EB-595A-4F40-9A45-DA655FE1CE71}

冷たいお菓子が嬉しい季節。

人参、ほうれん草、紫芋のカラフル野菜餡を包んだ葛饅頭を作ってみました♫ 

涼しげな透明感、もっちり&つるんとした食感は夏にぴったりです♫ 

七夕も近いので金箔でおめかししてみました。竹かごに入れたらプレゼントにもなるかな? いろいろな飲物、お酒に良く合います。


Cold Japanese sweets are so delicious in hot and humid season. I made Kuzu manju (colorful steamed buns with covering of kudzu starch). Carrot, spinach, purple potato…I used bean jam of colorful vegetables, and displayed gold leaf on the top. I think it's good that I put them in a bamboo basket and make a present of star festival party★

✳︎Midori Morohoshi

http://instagram.com/MidoriMorohoshi/