夫は仕事の合間に、イタリア人シェフのYouTubeをみているらしく、今日は、何の予告も無く、一緒に買い物に行くことになって、夜はイタリア料理になった。

 

と思っていたら、10年前にイタリアンレストランで食べた料理が忘れられなかったそうで、急に作りたくなったとのことだ。

 

10年前の再現!?

どんな舌?

 

というわけで、今後のために、レシピのおさらいをします。

 

夫風?「ナスのオーブン焼き」

私に言わせれば、「ピザ風ナス焼き」

 

材料(2~3人分)

ナス5本

(若しくは 米ナス 2~3本)

プチトマト 10個

(若しくは 普通のトマト 1個)

ブラックオリーブ 20個

溶けるチーズ 200ℊ  

コショウ 適量

パセリ トッピング用 適量

 

ソース用材料

セロリ 1本の葉の部分

(若しくは バジル 1パック)

ニンニク 5片 お好み

オリーブオイル 100㏄くらいたっぷり目

塩 適量

コショウ 適量


 

レシピ

①オーブンのトレーに、ナスを縦に三等分(厚み1.5~2cm)したものを敷き詰める。

②オーブンを210度の予熱にする。

③ソース用材料(セロリとニンニク、オリーブオイル、塩、コショウ)したものを、ミキサーで混ぜる。

④ ③を①のナスの両面に塗る。

⑤ ④を②のオーブンに7分間入れて焼く。

⑥ プチトマト1/4に切り、ブラックオリーブの種を取り除き1/3等分にし、溶けるチーズとコショウと混ぜる。

⑦ ⑤に⑥をまんべんなくたっぷり乗せて、更にオーブンで17分程度焼く。

⑧出来上がり。

 

一見、レシピは面倒なようだけど、意外と簡単かも。

 

ナスがふわっふわでめっちゃ美味しい!

 

これを二人で赤ワインといただいたんだけど、夫はフランスパンも仕込んでいて、これは一緒に食べては絶対に太るので阻止した。

 

連日の柔道の攻防と同様に、我が家でも塩分や糖分摂取の攻防が続きます。汗。

 

I will translate the above sentences into English today as well.
Isn't it okay to make a mistake?

My husband seems to be watching the Italian chef YouTube between her jobs, and today I went shopping with him without any notice, and it was Italian food at night.

He said he couldn't forget the food he ate at an Italian restaurant 10 years ago and suddenly wanted to make it.

Reproduction 10 years ago! ??
What kind of tongue?

So, for the future, I will review the recipe.

Husband style? "Oven-baked eggplant"
If you ask me, "Pizza-style eggplant grilled"

Ingredients (for 2-3 people)
5 eggplants
(Or 2-3 rice eggplants)
10 petit tomatoes
(Or one ordinary tomato)
10 to 20 black olives
Melting cheese 200ℊ
Pepper appropriate amount

Appropriate amount for parsley topping


Materials for sauce
Celery one leaf part
(Or one pack of his basil)
5 pieces of garlic, your choice
Olive oil with plenty of eyes about 100 ㏄
Appropriate amount of salt
Pepper appropriate amount


recipe
(1) Spread eggplants vertically divided into three equal parts (thickness 1.5 to 2 cm) on the tray of the oven.

② Make the oven preheated to 210 degrees.

③ Mix the sauce ingredients (celery and garlic, olive oil, salt, pepper) with a blender.

④ Apply ③ to both sides of the eggplant of ①.

⑤ Put ④ in the oven of ② for 7 minutes and bake.

⑥ Cut into 1/4 petit tomatoes, remove the black olive seeds, divide into 1/3 equal parts, and mix with melted cheese and pepper.

⑦ Put ⑥ on ⑤ evenly and bake in the oven for about 17 minutes.

⑧ Finished.


At first glance, the recipe seems to be troublesome, but it may be surprisingly easy.

The eggplant is fluffy and very delicious!

The two of us gave this as red wine, but my husband also prepared French bread, which I stopped because I would definitely get fat if I ate it together.

Similar to the daily offense and defense of judo, the offense and defense of salt and sugar intake continues at home. Sweat.