外国人向け料理教室を主催しているMASASHIです。
昨今、日本でもベジタリアンの人が増えつつありますが、
ベジタリアン、ヴィーガン食を提供するお店のメニューを食べる
ディナーパーティーに参加しました。
数年前、食フェスで食べた大豆ミートのホットドックが
とても不味かったので、
今回の参加はチャレンジでした。
結論としては、信じられないほど美味しかったです。
本当にビックリで、ここまで美味しいとは思ってもみませんでした。
完全にナメてました、ごめんなさい。
結局、ヴィーガン専門の料理人が本気で作る料理は違うんですね。
肉や魚に似せているものは、
本物と比べると少し違和感あるものもありましたが、
味は美味しいので、これはこれで在りだと思いました。
こういった料理の作り方をベジタリアンの外国人に教えられたら、
喜んでくれるかもしれないですね。
I'm MASASHI, hosting a cooking class for foreigners.
Recently, the number of vegetarians is increasing in Japan,
I attended a dinner party, eating a menu from a restaurant offering vegetarian and vegan food.
A few years ago, the hot dock of soy meat I ate at the food festival was very bad,
this was a challenge for me.
In conclusion, it was incredibly delicious.
I never thought it was so delicious.
I'm really surprised.
I was completely underestimating them, sorry.
Ultimately, the dishes cooked by vegan chefs are really different.
Some dishes imitating meat and fish feels a little strange compared to the real ones,
but the taste was delicious, so I thought it was good in another way.
If I could teach a vegetarian foreigner how to make such a dish, they might be happy.
「アンリロ」 ブイヤベース
植物性の食材だけで、この旨味は何だ!どうやって作っているのか不思議です。
"AN-RIZ-L'EAU" bouillabaisse
Why is this soup so delicious only with vegetable ingredients! It is a mystery how it is made.
「Holistic Bio Cafe Veggy Way」 鮭フレーク
本物よりも少し弾力があります。炙ることで焼魚のような風味になりビックリです。
"Holistic Bio Cafe Veggy Way" salmon flakes
This is a bit more elastic than the real thing. By seared this,
it becomes like a grilled fish and it is surprised.
「にしまきごはん」 車麩カツ
例えるなら、はんぺんをカツにしたような食感と味です。
あまり脂っこくないので、いくらでも食べられますね。
"Nishimakigohan" Ring-shaped baked wheat gluten cutlet
The texture and taste are like a cutlet of Japanese soft fish cake.
It’s not too greasy, so you can eat as much as you want.
「菜道」 ハムカツ
これは、子供のころに食べた駄菓子のビッグカツを分厚くした食感と味です。
ビッグカツの大人食いみたいな感じで、超嬉しくなりますね。
何を使ってこの味と食感を出しているのか謎です。特製ソースも旨いです。
"Saido" Ham cutlet
This is a texture and taste of a Japanese cheap snacks "Big Katsu".
It is a nostalgic taste I ate as a child. I feel very happy that I binge on "Big Katsu".
It is a mystery what is used to make this taste and texture. The special sauce is also delicious.
「菜道」 豚挽肉のあんかけ
近年香港の会社で開発された「オムニポーク」を使った料理です。
まだ日本では手に入らないのですが、菜道のシェフからのサプライズでした。
極めて豚挽肉に近い食感で、言われなければ気付かない人もいるのでは、と思いました。
すごいですよコレ! 味はもちろんグッドでした。
"Saido" Cooked minced pork sauce
This is a dish using "OMN!PORK" developed by a Hong Kong company in recent years.
Although it is not available in Japan yet, it was a surprise dish from a chef at "Saido"
The texture was very similar to ground pork,
and I thought that some people would not notice unless they were informed.
That's amazing! The taste was of course good.
「Fete Le marche」 キムチ
魚介エキスは入っていない自家製ヴィーガンキムチ。ちょっと辛いけど美味しい。ご飯が進みます。
"Fete Le marche" Kimchi
Homemade vegan kimchi that does not contain seafood extract. It's a bit spicy but delicious.
With this alone, I can eat a lot of rice.
「パプリカ食堂」 ハンバーグ
さすがに肉汁は出てきませんが、かなり肉の食感に近い。
デミグラス風&チーズ風ソースがハンバーグに良く合っていて美味しい。
"Paprika Shokudo" hamburg
As expected, no gravy comes out, but it is quite close to the texture of meat.
Demiglace-style & cheese-style sauce goes well with hamburg and is delicious.
「フルウント甲府」 モチコチキン
こちらも、かなり鶏肉に近い食感です。少し胡椒が効いていて美味しい。
"Fluunt KOFU" Mochiko Chicken
Here too, the texture is very close to chicken. Pepper works a little on the meat and is delicious.
「リト ルッカ」 豆腐チーズ
これはマジでヤバい!まさにチーズです!
黙って出されたら気付かない完成度ですよ。燻製にしてあり、とても美味しいです。
"Lito rukkka" bean curd cheese
This is really Incredible! I feel like I'm eating cheese!
This is reach a high degree of perfection, you will not notice unless you are informed.
It is smoked and very delicious.
「TAKAGIYA」 チョコチップケーキとクッキー
ケーキがモチモチしていて美味しい。クッキーも甘すぎないところが良いですね。
"TAKAGIYA" Chocolate chip cake and Cookie
The cake is firm texture and delicious. It is good that cookies are not too sweet.
とても贅沢なディナーでした。
It was a very luxurious dinner.
こちらは家庭でも作れる和食料理を学びたい外国人(訪日・在日)向けレッスンです。
*レッスンの内容
お寿司をメインに、手軽に作れる美味しい和食をお教えいたします。
和食の基本、出汁の作り方なども覚えられます。
プロフェッショナルの調理技術や知識を学ぶことができます。
レッスンは日本語で行いますが、英語と日本語を併記したレシピを使います。
デモンストレーションを交えて丁寧に教えるので、初心者でも安心して調理できます。
楽しく調理ができるようなメニューです。
*こんな方に
食べるのが大好きな方
和食に興味があるけど、作り方が分からない方
和食を作ってご馳走したい方
いままで自国でも料理をしたことが無かった方でも大歓迎です
This is a lesson for foreigners (visiting Japan or residents in Japan) who want to learn Japanese cuisine that can be cooked at home.
* Lesson contents
We will teach you delicious Japanese cuisine that can be easily made, mainly sushi.
You can also learn the basics of Japanese cuisine and how to make Japanese soup stock.
You can learn professional cooking skills and knowledge.
Lessons will be conducted in Japanese, but the recipe will use both English and Japanese.
I will teach carefully with demonstrations so that beginners can cook with reliable.
It is a menu that makes cooking fun.
*I recommend it to such people
The people who love to eat.
If you are interested in Japanese cuisine but do not know how to make it.
Those who want to make Japanese cuisine and treat people.
Until now, even those who have never cooked in their own country are welcome.