そしてはんぺんをすりつぶしたところに、とうもろこし、枝豆、紅ショウガをまぜて成形したさつま揚げ風。オリーブオイル(少量)で揚げ?焼きで油分控え目にしました。
味噌汁は北海道の味噌ラーメンのイメージです笑。
少量のバターを最後味噌汁の鍋にちょこっと落として風味付けを。
娘が食べながら「ラーメンの麺がほしい~~」と言ってましたが、モヤシ一袋分を加えて、麺の代わりにしましたよ!
とうもろこしの糖質量は100gあたりでご飯の半分程度と低め。さらに糖質の代謝を助けるビタミンB1を始め、ミネラルなどの栄養素も豊富です。とうもろこしに含まれるビタミンEが細胞の老化などの期待を。
枝豆とあわせて、食物繊維による整腸効果も倍増し、腹持ちも良いのでお米とおきかえました。
私もこれが全ての原因かは分かりませんが、最近、昔からの理想体重にまで戻りました!
もちろん運動も毎日やっていますが。。。
娘もとうもろこしと枝豆の組み合わせ、美味しいから好きなようです。
まだまだ旬のとうもろこしを、引き続き美味しく頂きたいと思います💗
Lot of corn arrived at home.
So I cooked corn and edamame rice requested by my daughter.
And fried satsuma-age. Made by corn, edamame, pickled ginger, and the mashed hanpen.
Today's miso soup's image is Hokkaido's miso ramen.
Add a little butter in miso soup to add a flavor.
My daughter said "I want ramen noodles!!", but I added a bag of bean sprouts!
The total sugar of corn is as half as rice. Rich in minerals, including vitamin B1, Vitamin E .
Together with edamame, the effect of dietary fiber will be also good.
I don't know if this is the reason, but now I've returned my weight!
Of course I also did exercise every day. .. ..
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