Yema イェマ 卵黄の砂糖菓子 | J. A. Taro Alno's Blog

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If you keep praying and smiling going
Your life will be filled with joy

I lived and learned
Really

祈り続けること、笑顔を続けること
そうすると本当に幸せがやってくる

それは経験して知ったこと
ほんとう

Yema candy is one of my family's favorites. I sometimes buy this sweets at a Filipino restaurant near by. This time I tried to cook it at home...It is cheaper in the end to buy wrapped pyramid shape ones at a store.

"Yema" is originally a Spanish confection made with egg yolk and sugar. Yema means means (egg)yolk in Spanish. Filipino cuisine is the mixture of many cultures, which comes in many varieties. I love the highly-diverse yummy halo halo (mixture mixture).



イェマ(Yema)は家族のお気に入りのひとつで、時おり私は近くのフィリピン料理店に買いに行く。 今回は自分で作ろうと思い立ちやってみた...が、作るよりも、ピラミッド型の包装されたやつを買ったほうが安くつくかも知れない。イェマは元々卵黄と砂糖で作るスペイン菓子で、イェマという名前自体が「卵黄」の意味。多様な文化の混じり合ったバリエーション豊かフィリピン料理。その、色々なものが混ざり合った(halo halo) 美味しいものが好きだ。




Ingredients: 
1 14 oz.(395g) can Condensed Milk
4 Egg yolks, Large
few drops of vanilla extract
*I cooked double volume this time.



材料: 
1缶 コンデンスミルク(14オンス/395グラム入り)
4個 卵黄(大きい卵)
バニラエッセンス数滴
※今回は2倍量で作りました。

 

Direction:
1.Beat the egg yolks. Add condensed milk and vanilla extract, and combine thoroughly.
2.Cook over low heat stirring constantly, until the mixture thicken. I used a non-stick Teflon frying pan. It's so easy-to-use.
3.Cool for a couple hours before forming.(For quick cooling, I put them in the freezer)
4.Portion into small balls - Using a melon baller, an ice cream scooper, a candy heart molds, etc. Dab your fingers with a dash of water not to yema get sticky.
5.Serve it in a dish, put into a Tupperware, wrap in colored cellophane...Please serve the way you prefer.

A melon baller くり抜き器

作り方:
1.卵黄を掻き混ぜる。コンデンスミルクとバニラエッセンスを加え、よく混ぜ合わせる。
2.弱火でかき混ぜながら、十分な硬さになるまで弱火で煮詰める。焦げ付き防止のフッ素樹脂加工したテフロンを使いました。くっつかなくて使いやすい。
3.形を作る前に2、3時間冷ます。(手っ取り早く冷ますため、私は冷蔵庫に放り込みました)。
4.一個一個丸く丸める - くり抜き器、アイスクリーム・スクーパー、ハートのお菓子の型などを使う。指を少し水で湿すとイェマがくっつかない。
5.食べる準備。皿に盛る、タッパーウエアに入れる、きれいなセロファン紙に包むなど、お好きにどうぞ。