名古屋大須在住の与作です。名古屋市天白区池見にある「うな吉」さんに行ってきました。ここは昭和51年(1976年)創業、令和7年現在で49年続く老舗の鰻専門店。創業者は割烹料理店の料理長出身だそう。撮影当時の価格でうなぎ丼は1,600円~と格安、肝吸い・小鉢・漬物が付いてきます。
最寄り駅の名古屋市営地下鉄鶴舞線「塩釜口駅」から徒歩17分、店舗向かいに駐車場があります。ウナギ料理はもちろんですが、割烹ご出身のお店らしく小鉢料理や肝吸いのクオリティがとても高く感動の美味しさ。一般的なうな重やうな丼以外にひつまぶしや長焼、刺身付きのセットもあります。
■うな吉さん
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名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を投稿しております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。
東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。
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I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to “Unakichi” in Ikemi, Tenpaku-ku, Nagoya City. This is a long-established eel specialty restaurant established in 1976 (Showa 51) and has been in business for 49 years as of 2025. The founder is a chef who used to be the head chef of a Japanese kappo restaurant. At the time of filming, eel bowls were priced at 1,600 yen and up, and came with a liver soup, a small bowl of cooked food, and pickles.
It is a 17-minute walk from Shiogamaguchi Station on the Nagoya Municipal Subway Tsurumai Line, the nearest station, and there is a parking lot across from the restaurant. In addition to eel dishes, the quality of the a la carte dishes and liver soup is very high, as if the restaurant is from a kappo (Japanese cooking) restaurant. In addition to the standard unaju (eel stew) and unadon (bowl of rice topped with eel and rice topped with rice), there are also hitsu-mabushi, nagayaki, and sashimi sets.
■Una-kichi
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Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads videos of drinking and eating at restaurants around Japan. I drink and eat at various restaurants, both famous and unknown, mainly Chinese restaurants, popular bars, and popular diners.
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