名古屋大須在住の与作です。名古屋市中村区鳥居通にある「やきとり陣」さんに行ってきました。ここは「さつま地鶏」を使った鳥刺しや焼き鳥が楽しめる大衆居酒屋。鹿児島にある老舗焼鳥店のFC1号店として開業し令和5年に独立されたそうです。名物の地鶏刺し・レバ刺し・豚足などどれも驚くほど美味しい。

最寄りの名古屋市営地下鉄・東山線「本陣駅」は名古屋駅(名駅)から2駅約4分の距離。実質、名古屋駅から最短で5~6分で入店する事が出来ます。名物の中でも特にさつま地鶏のレバ刺しは、低温調理で仕上げてあり臭みは一切なくフォアグラのようなとろける食感を楽しめますよ。一人でも入りやすいです。

■やきとり陣 さん


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名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を週1~2本のペースでアップしております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。

その他、ガイドブックで紹介されることがあまりないディープかつノスタルジーを感じる街、商店街、遊郭跡、色街、横丁の散歩動画やドライブ動画もあります。

東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、コロナ不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。

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I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to “Yakitori-jin” located in Torii-dori, Nakamura-ku, Nagoya City. This is a popular izakaya where you can enjoy sashimi and yakitori using “Satsuma Jidori” chicken. The restaurant opened as the first in a franchise chain of long-established yakitori restaurants in Kagoshima and became independent in 2023. Their specialty chicken sashimi, liver sashimi, and pig's feet are all surprisingly delicious.

The nearest station is Honjin Station on the Nagoya Municipal Subway Higashiyama Line, which is about 4 minutes away from Nagoya Station (Meieki) after 2 stations. In fact, you can enter the restaurant in as little as 5 to 6 minutes from Nagoya Station. Among the specialties, the Satsuma Jidori chicken liver sashimi is cooked at a low temperature and has no odor at all, so you can enjoy its melt-in-your-mouth texture like foie gras. It is easy to come in even if you are alone.

■ Yakitori Jin
https://tabelog.com/aichi/A2301/A230113/23086681/


Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads one or two videos a week of eating and drinking at restaurants in Nagoya and the suburbs. I mainly focus on Chinese food, bars and restaurants, and eat and drink at various restaurants regardless of their fame or not.
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(I used google translate. I am sorry if my English is wrong.)