名古屋大須在住の与作です。名古屋市中区橘にある「めん処 天満屋」さんに行ってきました。ここは明治8年に建てられ、地域建造物資産に認定された建物の中にある麺類食堂。大須商店街の喧騒から離れた静かな仏壇通りに店はあります。味噌煮込みを始め、麺類・丼物・定食・一品料理が充実している。

最寄り駅の市営地下鉄名城線「東別院駅」、名城線・鶴舞線「上前津駅」どちらからも徒歩約10分。テーブル席・小上り席の他、カウンターがあるので一人でも入りやすいと思います。無添加八丁味噌を使用した味噌煮込みやきしめんなどの名古屋名物は人気が高いようです。

■めん処 天満屋さん

 


※お店への誹謗中傷、動画のお店と関係のない他店の紹介・撮影リクエストや宣伝、食べ方や服装・身体等についてのネガティブなコメント投稿は削除、ブロックをさせていただきます。あくまで趣味動画であり楽しいを優先して動画投稿をしております。また、全てのコメントに返信をしている訳ではありませんので予めご了承下さい。

#名古屋 #グルメ #昼飲み レトロ/天満屋/うどんそば/大須/一人飲み/Vlog/一人呑み/ぼっち飯/日本


名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を週1~2本のペースでアップしております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。

その他、ガイドブックで紹介されることがあまりないディープかつノスタルジーを感じる街、商店街、遊郭跡、色街、横丁の散歩動画やドライブ動画もあります。

東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、コロナ不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。

名古屋やメシ動画、一人飲み、孤独のグルメ系に興味がある方はチャンネル登録とコメント&高評価をよろしくお願いします。

■チャンネル登録をお願いします! https://bit.ly/2tCy62i
■与作へのご連絡 yosaku.nagoya.walker@gmail.com
■Twitter ► https://twitter.com/Yosaku_walker
■ブログ ► https://yosaku-walker.hatenablog.com/

-----
■ディープな街を歩く [Walk at Deep town] ► https://bit.ly/2WwmhvC
■寂しい街、商店街、横丁 [Deserted town and street] ► https://bit.ly/2NfzRPw
■名古屋で食べ飲み [Drink and Eat at Nagoya] ► https://bit.ly/2PlEMg7
■夜の名古屋散歩 [Night Walk Nagoya] ► https://bit.ly/2IA8kTx
■夜の名古屋ドライブ [Night Drive Nagoya] ► https://bit.ly/2WByDmb
■雨の名古屋シリーズ [Rainy Nagoya] ► https://bit.ly/2WqW1xR
■遊郭跡を訪ねて [Walk at Red-light district] ► https://bit.ly/2UDOAY0
-----

※この動画の無断転載・再アップロードは禁止しています。ブログ等SNSでご紹介いただける場合は動画の共有ボタンをご利用下さい。

Copyright© Yosaku All Rights Reserved.


I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to "Mendokoro Tenmaya" located in Tachibana, Naka-ku, Nagoya City. This noodle restaurant is located in a building built in 1875 and recognized as a regional building asset by the City of Nagoya. The restaurant is located on a quiet butsudan street away from the hustle and bustle of the Osu shopping district. Starting with miso stew, the restaurant offers a wide variety of noodles, rice bowls, set menus, and a la carte dishes.

It is about a 10-minute walk from either Higashibetsuin Station on the Municipal Subway Meijo Line or Kamimaezu Station on the Meijo and Tsurumai Lines, the nearest stations. In addition to table and small tatami room seating, there is also a counter, so it is easy to come in alone. Nagoya specialties such as miso nikomi udon and Kishimen noodles made with additive-free Hatcho miso seem to be very popular.

■ Ten-man ya
https://tabelog.com/aichi/A2301/A230105/23032344/


Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads one or two videos a week of eating and drinking at restaurants in Nagoya and the suburbs. I mainly focus on Chinese food, bars and restaurants, and eat and drink at various restaurants regardless of their fame or not.
If you like my videos please subscribe to my channnel, and comment and thumbs up!

■Please subscribe to my channnel https://bit.ly/2tCy62i
 And if you like it, please thumbs up
■email address yosaku.nagoya.walker@gmail.com
■Twitter ► https://twitter.com/Yosaku_walker

Copyright© Yosaku All Rights Reserved.
(I used google translate. I am sorry if my English is wrong.)