名古屋大須在住の与作です。名古屋市守山区幸心にある「東々」さんに行ってきました。ここは昭和41年創業、令和6年現在で58年続いている老舗中華料理店。当代ご主人は2代目と伺いました。定番の中華メニュー以外、串かつ・もつ煮・ポテトなどのビールのアテになる料理も豊富にある酒飲み歓迎店。

最寄り駅のJR東海・中央本線「新守山駅」から徒歩約10分。店舗の前と北側に専用駐車場があります。名物は米粉を使った唐揚げで、片栗・小麦粉とは違う衣の食感が楽しめます。人気の台湾ラーメンも味の種類があって、発祥店と比べてマイルドな辛さで食べやすく美味しい。

■東々さん



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名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を週1~2本のペースでアップしております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。

その他、ガイドブックで紹介されることがあまりないディープかつノスタルジーを感じる街、商店街、遊郭跡、色街、横丁の散歩動画やドライブ動画もあります。

東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、コロナ不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。

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I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to "Ton-ton" in Koshin, Moriyama-ku, Nagoya City. This is a long-established Chinese restaurant established in 1966 and has been in business for 58 years as of 2024. The current owner is the second generation. In addition to the standard Chinese menu, the restaurant offers a wide variety of dishes that go well with beer, such as kushikatsu (pork cutlets on skewers), stewed pork chops, and fried potatoes.

It is about a 10-minute walk from Shin-Moriyama Station on the JR Tokai Chuo Main Line, the nearest station. There are private parking lots in front of and to the north of the restaurant. The specialty is fried chicken using rice flour, which offers a different batter texture from potato starch and wheat flour. The popular Taiwanese ramen is also available in a variety of flavors, and compared to Misen, it is mildly spicy, easy to eat, and delicious.

■Ton-ton
https://tabelog.com/aichi/A2301/A230114/23004731/


Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads one or two videos a week of eating and drinking at restaurants in Nagoya and the suburbs. I mainly focus on Chinese food, bars and restaurants, and eat and drink at various restaurants regardless of their fame or not.
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(I used google translate. I am sorry if my English is wrong.)