名古屋大須在住の与作です。愛知県清須市新清洲にある「いせ徳」さんに行ってきました。ここは明治時代創業、令和6年現在で120年以上続く老舗の麺類食堂。うどん・そば・きしめんなどの麺類が中心メニューですが、ビールや酒のアテになる料理も充実しています。店員さんは皆、気さくで居心地が良い。

最寄り駅の名鉄・名古屋本線「丸ノ内駅」「新清洲駅」どちらからも徒歩約10分、店舗前と西隣に駐車場があります。今回いただいた味噌煮込みうどんは、某有名店ほど麺は硬くなく、赤味噌も濃すぎないため万人向けで食べやすい。平日はランチサービスがあるので、昼営業は満席満車になる場合があります。

■めん処 いせ徳さん

 


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名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を週1~2本のペースでアップしております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。

その他、ガイドブックで紹介されることがあまりないディープかつノスタルジーを感じる街、商店街、遊郭跡、色街、横丁の散歩動画やドライブ動画もあります。

東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、コロナ不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。

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I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to "Isetoku" in Shin Kiyosu, Kiyosu City, Aichi Prefecture. Founded in the Meiji era, this is a long-established noodle restaurant that has been in business for more than 120 years as of 2024. The main menu consists of noodles such as udon, soba, and kishimen, but there are also a variety of dishes that go well with beer and sake. The waitstaff are all friendly and comfortable.

It is about a 10-minute walk from either Marunouchi Station or Shin Kiyosu Station on the Meitetsu/Nagoya Main Line, the nearest stations, and there are parking lots in front of the restaurant and to the west. The Miso Nikomi Udon we had this time was easy to eat and suitable for everyone, as the noodles were not as hard as those at Yamamoto-ya Honten and the red miso paste was not too thick. Lunch service is available on weekdays, and the restaurant may be full during lunch hours.

■Ise-Toku
https://tabelog.com/aichi/A2302/A230202/23033649/


Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads one or two videos a week of eating and drinking at restaurants in Nagoya and the suburbs. I mainly focus on Chinese food, bars and restaurants, and eat and drink at various restaurants regardless of their fame or not.
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(I used google translate. I am sorry if my English is wrong.)