名古屋大須在住の与作です。名古屋市天白区植田にある「富士栄」さんに行ってきました。ここは1974年(昭和49年)創業、2024年現在で営業50年の老舗鰻専門店。名物の「ひつまぶし」は豪華な内容で3,070円と老舗としてはリーズナブルな値段設定です。うなぎ料理以外に刺身や天婦羅・馬刺しもある。

最寄り駅の名古屋市営地下鉄・鶴舞線「植田駅」北側から徒歩1分の駅近店。店舗前と向かいに駐車場があります。ホールを仕切る女性店員さんがとても明るく気さくな方々。ちょっとしたハプニングも笑顔で対応されていたのが印象的でした。老舗だが良い意味でカジュアル、一見客でも気軽に寄りやすいお店です。

■富士栄さん



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名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を週1~2本のペースでアップしております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。

その他、ガイドブックで紹介されることがあまりないディープかつノスタルジーを感じる街、商店街、遊郭跡、色街、横丁の散歩動画やドライブ動画もあります。

東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、コロナ不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。

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I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to "Fujiei" in Ueda, Tenpaku-ku, Nagoya City. This is a long-established eel specialty restaurant established in 1974 (Showa 49) and in business for 50 years as of 2024. The famous "Hitsumabushi" is a sumptuous dish priced at 3,070 yen, which is reasonable for a long-established restaurant. In addition to eel dishes, sashimi, tempura, and horse sashimi are also available.

The restaurant is a one-minute walk from the north side of Ueda Station on the Nagoya Municipal Subway Tsurumai Line, the closest station to the restaurant. There are parking lots in front of and across from the restaurant. The female waitresses in charge of the hall are very cheerful and friendly. I was impressed by the way they handled even the slightest happenings with a smile. The store is well-established but casual in a good way, and easy to stop by even if it is your first time.

■Unagi Fujiei
https://tabelog.com/aichi/A2301/A230111/23006847/


Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads one or two videos a week of eating and drinking at restaurants in Nagoya and the suburbs. I mainly focus on Chinese food, bars and restaurants, and eat and drink at various restaurants regardless of their fame or not.
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(I used google translate. I am sorry if my English is wrong.)