名古屋大須在住の与作です。名古屋市緑区有松町桶狭間郷前にある「栄龍」さんに行ってきました。ここは日本三大古戦場の一つに数えられる「桶狭間」にある中華料理店。提供される中華料理はどれも美味しく、特に炒飯と名物の札幌ラーメン(味噌ラーメン)は感動してしまうほど。平日ランチがお得ですよ。

最寄り駅の名鉄・名古屋本線「中京競馬場前駅」から徒歩約20分、店舗裏(東側)に駐車場があります。この日この時間もそうでしたが、開店同時入店にもかかわらずあっという間に満席になりました。待たずに座りたい場合は混雑時間帯をずらして入店される事をお勧めします。

■栄龍さん

 


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#名古屋 #町中華 #昼飲み 中華料理/栄龍/グルメ/緑区/桶狭間/中京競馬場/Vlog/日本


名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を週1~2本のペースでアップしております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。

その他、ガイドブックで紹介されることがあまりないディープかつノスタルジーを感じる街、商店街、遊郭跡、色街、横丁の散歩動画やドライブ動画もあります。

東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、コロナ不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。

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I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to "Eiryu" in Arimatsu-cho Okehazama Gomae, Midori-ku, Nagoya City. This Chinese restaurant is located in Okehazama, one of the three major battlefields in Japan. All the Chinese dishes offered are delicious, especially the fried rice and the famous Sapporo Ramen (miso ramen), which is so good that it will impress you. Weekday lunch is a great deal.

It is about a 20-minute walk from the nearest station, Chukyo-Keibajo-mae Station on the Meitetsu/Nagoya Main Line, and there is a parking lot behind the restaurant (east side). As was the case on this day, the restaurant quickly filled up despite the fact that we entered the restaurant at the same time it opened. If you want to sit down without waiting, it is recommended that you move your visit to a less crowded time.

■Eiryu
https://tabelog.com/aichi/A2301/A230112/23010412/


Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads one or two videos a week of eating and drinking at restaurants in Nagoya and the suburbs. I mainly focus on Chinese food, bars and restaurants, and eat and drink at various restaurants regardless of their fame or not.
If you like my videos please subscribe to my channnel, and comment and thumbs up!

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(I used google translate. I am sorry if my English is wrong.)