名古屋大須在住の与作です。愛知県津島市今市場町にある「松屋」さんに行ってきました。ここは名古屋名物「味噌煮込みうどん」の専門店。某有名チェーン店と比べて、圧倒的にリーズナブルに味噌煮込みうどんを頂けます。撮影時(令和4年12月)は、味噌煮込みは650円~牡蠣入りなど25種類ありました。

お店は名鉄・津島線(尾西線)「津島駅」の敷地を出て徒歩約3分、店舗裏(南)に駐車場があります。麺は有名店ほどではないですが硬め、味噌は甘さ控えめで万人に食べやすい。料理メニューは味噌煮込みとご飯のみのため、ふと食べたいと思った時に何も考えずに入りたくなるお店です。

■松屋さん



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名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を週1~2本のペースでアップしております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。

その他、ガイドブックで紹介されることがあまりないディープかつノスタルジーを感じる街、商店街、遊郭跡、色街、横丁の散歩動画やドライブ動画もあります。

東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、コロナ不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。

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I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to Matsuya Udon in Imaichiba-cho, Tsushima City, Aichi Prefecture. This restaurant specializes in Nagoya's famous "Miso Nikomi Udon" (udon noodles stewed in miso broth). Compared to some famous chain restaurants, you can get Miso Nikomi Udon at a lower price. At the time of the photo shoot (December 2022), there were 25 kinds of udon with miso nikomi (udon with miso broth) starting at 650 yen, including udon with oysters.

The restaurant is about a 3-minute walk from Tsushima Station on the Meitetsu Tsushima Line (Bisai Line), and there is a parking lot behind (south of) the restaurant. The noodles are a little hard, and the miso is sweet and easy to eat. Since the only dishes on the menu are miso stew and rice, this is a restaurant you will want to enter without thinking when you suddenly feel like eating.

■Matsuya Udon
https://tabelog.com/aichi/A2302/A230202/23016082/


Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads one or two videos a week of eating and drinking at restaurants in Nagoya and the suburbs. I mainly focus on Chinese food, bars and restaurants, and eat and drink at various restaurants regardless of their fame or not.
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(I used google translate. I am sorry if my English is wrong.)