名古屋大須在住の与作です。名古屋市昭和区天神町にある「うをとよ」さんに行ってきました。ここは現役の魚屋さんが営む魚介料理・海鮮料理の食堂。魚を知り尽くした魚屋さんが作る海鮮はまさに絶品です。もちろん店舗に併設された魚屋さんで買い物もできますよ。気さくな女将さんの接客も楽しいお店。

最寄り駅の市営地下鉄鶴舞線「荒畑駅」から徒歩1分、店舗裏(東側)に専用駐車場があります。カウンター・テーブル・小上り席と宴会場もあり、一人でもグループでも利用しやすいと思います。鰻料理の他、いくら丼・漬け丼も人気があります。

■うをとよさん

 


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名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を週1~2本のペースでアップしております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。

その他、ガイドブックで紹介されることがあまりないディープかつノスタルジーを感じる街、商店街、遊郭跡、色街、横丁の散歩動画やドライブ動画もあります。

東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、コロナ不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。

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I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to Uwotoyo in Tenjin-cho, Showa-ku, Nagoya City. This is a seafood restaurant run by an active fishmonger. The seafood prepared by a professional fishmonger who knows fish inside and out is truly exquisite. Of course, you can also shop at the fish shop next to the restaurant. The friendly proprietress's service is also enjoyable.

It is a one-minute walk from the nearest station, Arahata Station on the municipal subway Tsurumai Line, and there is a private parking lot behind the store (on the east side). The restaurant has a counter, tables, small seating area, and a banquet hall, making it easy to use by yourself or in a group. In addition to eel dishes, salmon roe bowls and tuna bowls are also popular.

■Uwotoyo
https://tabelog.com/aichi/A2301/A230108/23021607/


Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads one or two videos a week of eating and drinking at restaurants in Nagoya and the suburbs. I mainly focus on Chinese food, bars and restaurants, and eat and drink at various restaurants regardless of their fame or not.
If you like my videos please subscribe to my channnel, and comment and thumbs up!

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(I used google translate. I am sorry if my English is wrong.)