名古屋大須在住の与作です。名古屋市千種区向陽にある「當り屋」さんに行ってきました。昭和23年(1948年)に広小路に屋台を開業、道路拡張の為に平成2年に現在の場所に移転した老舗の大衆酒場。甘さ控えめの味噌だれを使ったどて焼き、味噌おでん、味噌串カツは絶品です。他メニューも豊富。
最寄り駅の名古屋市営地下鉄・東山線「池下駅」から徒歩で約3分。ここは食材にこだわり、肉はもちろん野菜までも全て国産。また、毎週水曜日・土曜日は串かつが半額になります。伝統を守りつつも進化し続ける名古屋を代表する居酒屋です。
■當り屋さん
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名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を週1~2本のペースでアップしております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。
その他、ガイドブックで紹介されることがあまりないディープかつノスタルジーを感じる街、商店街、遊郭跡、色街、横丁の散歩動画やドライブ動画もあります。
東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、コロナ不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。
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I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to Atari-ya in Koyo, Chikusa-ku, Nagoya City. It is a long-established public bar that opened its stall on Hirokoji in 1948 and moved to its current location in 1990 due to road expansion. The dote yaki, miso oden, and miso kushikatsu (skewered pork cutlet) made with a mildly sweet miso sauce are excellent. There are also many other dishes on the menu.
It is about a 3-minute walk from the nearest station, Ikeshita Station on the Nagoya Municipal Subway Higashiyama Line. The restaurant is particular about its ingredients, and all the meat and even vegetables are produced in Japan. And every Wednesday and Saturday, kushikatsu are half-price. This is one of Nagoya's representative pubs that continues to evolve while preserving tradition.
■ Atari-ya
http://www.atariya-ikeshita.com/
Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads one or two videos a week of eating and drinking at restaurants in Nagoya and the suburbs. I mainly focus on Chinese food, bars and restaurants, and eat and drink at various restaurants regardless of their fame or not.
If you like my videos please subscribe to my channnel, and comment and thumbs up!
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(I used google translate. I am sorry if my English is wrong.)