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名古屋大須在住の与作です。名古屋市中村区西米野町にある「とんかつ八千仙」さんに行ってきました。こちらは大正~昭和時代にかけて存在した「ステーキハウス八千代本店(錦3丁目)」さんの分店。ミシュランビブグルマンに選出された、同じ中村区内にある「八千代味清」さんも八千代本店の分店なんだそうです。
最寄り駅の市営地下鉄桜通線の「中村区役所駅」から徒歩3分、店舗近くに専用駐車場もあります。今回は緊急事態宣言中で酒類提供停止だったため、残念ながらビールが飲めませんでしたが、名店の味を引き継ぐ老舗で頂いたトンカツは格別の美味しさでした。
■とんかつ 八千仙さん
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#名古屋 #洋食 #一人飯 #レトロ #八千仙 #グルメ #中村区 #食堂 #Vlog #ぼっち飯 #日本
名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を週1~2本のペースでアップしております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。
その他、ガイドブックで紹介されることがあまりないディープかつノスタルジーを感じる街、商店街、遊郭跡、色街、横丁の散歩動画やドライブ動画もあります。
東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、コロナ不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。
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I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to "Tonkatsu Yachisen" in Nishikomeno-cho, Nakamura-ku, Nagoya City. This is a branch of the Steak House Yachiyo Honten (Nishiki 3-chome), which existed during the Taisho and Showa eras. The Michelin Bib Gourmand named "Yachiyo Ajisei" in the same Nakamura Ward is also a branch of the Yachiyo Honten.
It is a three-minute walk from the nearest station, Nakamura-Kuyakusho Station on the Sakuradori Line of the municipal subway, and there is a private parking lot near the store. Unfortunately, I couldn't drink beer this time because the liquor supply was suspended due to the declaration of a state of emergency, but the pork cutlet I ate at the long-established restaurant that inherited the taste of a famous restaurant was exceptionally delicious.
■Tonkatsu Yachisen
https://goo.gl/maps/yqACndmPN54pvEWN7
Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads one or two videos a week of eating and drinking at restaurants in Nagoya and the suburbs. I mainly focus on Chinese food, bars and restaurants, and eat and drink at various restaurants regardless of their fame or not.
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(I used google translate. I am sorry if my English is wrong.)