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名古屋大須在住の与作です。名古屋市中村区大門町の「蕎麦 伊とう」さんに行ってきました。大門町界隈はご存知、大正時代に中村遊郭(その後・名楽園)があった街。遊郭時代の建築物と住宅街・商店街・風俗店がごく自然に共存する不思議な街「大門」。昭和の雰囲気を色濃く残す名古屋を代表する下町です。
こちらのお店は「牛若楼」という屋号の元妓楼。転業旅館を経て2012年にリノベーションをした建物で営業されています。風格ある素敵な中庭のある店内で食べる蕎麦は、厳選した蕎麦の実を毎日、必要な分だけ石臼で粉を挽くというこだわり。お値段は張りますがそれだけの価値のある蕎麦は絶品です。
■蕎麦 伊とうさん
★2020年の大門散歩動画はこちら ► https://youtu.be/DKEjOlKnSrY
★新大門商店街と大門横丁の散歩動画はこちら ► https://youtu.be/nWnsoaJVpsI
★大門小路の動画はこちら ► https://youtu.be/SVK4Tp1bKBA
★大門のドライブ動画はこちら ► https://youtu.be/4o3fCRckxC8
★2018年の大門散歩動画はこちら ► https://youtu.be/cO3l10R8bY8
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名古屋大須在住、下町生まれの与作(よさく)です。名古屋や近郊の飲食店で飲んだり食べたりする動画を週1~2本のペースでアップしております。町中華、大衆酒場、大衆食堂をメインに有名無名問わずいろんなお店で飲み食いしています。
その他、ガイドブックで紹介されることがあまりないディープかつノスタルジーを感じる街、商店街、遊郭跡、色街、横丁の散歩動画やドライブ動画もあります。
東京・大阪・横浜・静岡・タイ・インドネシア・インド・ネパール・ベトナム・フィリピンなどで仕事をしていましたが今は縁あって名古屋。お世話になっている名古屋に恩返しがしたいと思い、また、コロナ不景気で困っている飲食店のお役に立ちたい、応援したいと思いメシ動画を始めました。
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I'm Yosaku who lives in Osu, Nagoya. I went to "Soba Itou" in Omon-cho, Nakamura-ku, Nagoya. As you know, the Omon-cho area is the town where Nakamura's Yukaku (and later Meirakuen) was located in the Taisho era. Omon" is a mysterious town where the architecture of the amusement park era, the residential area, the shopping district and the brothel coexist naturally. It is one of Nagoya's representative old town where the atmosphere of the Showa period remains strong.
This restaurant is a former brothel called "Ushiwakaro". It is operating in a building that was renovated in 2012 after a change of occupation. The restaurant, which has a lovely courtyard, is very particular about its soba noodles, which are made from carefully selected buckwheat seeds that are ground on a stone mortar every day for the amount needed. The price is high, but the buckwheat noodles are well worth the price.
■Soba Ito
https://goo.gl/maps/3J2bw8vVEotGAXVg9
Hi , My name is Yosaku. I live in Nagoya Japan.
My channel uploads one or two videos a week of eating and drinking at restaurants in Nagoya and the suburbs. I mainly focus on Chinese food, bars and restaurants, and eat and drink at various restaurants regardless of their fame or not.
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(I used google translate. I am sorry if my English is wrong.)