第396回 GOYA CANPURU ゴーヤチャンプル | Yukarinの旅行・自然・食べ物・cooking わがままブログ

Yukarinの旅行・自然・食べ物・cooking わがままブログ

I am a teacher at a private ONLINE Japanese cooking School in English. My foods are influenced by mum and grandma.
https://yutaka-22-naturalriches.jimdofree.com/

Why don't you cook with Yukarin?

Do you have trouble that you are always busy?

Do you want to add your recipes to new cuisine such as Japanese foods?

Do you need recipes for Japanese foods in English? 

Do you need one-to-one cooking lessons? 

 

 If you are interested in Japanese homemade foods even a little, please contact Yukarin.

We will be ready to provide ways you would like to learn.

 

 

 

Hi, there. How are you doing?

Today’s image is a GOYA CHANPURU, whose dish is from the southern island of Japan, OKINAWA. It has unique cultures, customs, dialect (language) and foods. The island has a history that it used to be a part of the US. Long time ago, it was the kingdom of RYUKYU.

 

This food is its original, mixed foods with GOYA, TOFU and eggs.

It tastes simple seasoning with salt and UMAMI soup stock. It tastes good.

 

Lately people nationwide often eat ones, I think.

Thank you for visiting my blog.

 

皆さまいかがおすごしでしょうか?

今日は、ゴーヤチャンプルです。前回は湯がかなかったのでものすごく苦くて後悔をしましたので、今回は湯がいたものをチャンプルにしました。

少し苦みが和らいでいましたが、苦みはありました。夏に苦みのあるものはいいですが(私の場合は苦みはもう不要ですが・・・)一般的にはどうなのでしょうか?

豆腐は一旦、冷凍したので解答後は水切りが簡単でした。後は卵とごま油で美味しいですね。

今年の夏最後のゴーヤチャンプルを頂きました。美味しかったです。

本日もありがとうございました。

 

Follow me please.

 

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★ 

私が主催するスクールは、オンラインの料理教室です。 料理のビギナーで料理教室に行くにくい、自分のペースで学びたいような人達を対象にしています。料理も習いたいけど、日本の料理文化なども知りたいという人欲張りな方にはぴったりです。 皆さまの周りで探しているような方がいらっしゃれば是非紹介して頂けますと幸いです。 もちろん、日本の方にも学んでいただけるレッスンをご用意しています。 英語でお料理してみませんか?まだ外国人の方から習うには敷居が高い!と思っていらっしゃる方、英語で何かを学びたい方には楽しく学んでいただけます。 日本語英語の両方での受講も可能です。 ご興味のある方は、この画面にある、【Contact to YUTAKA cooking class】または、スクールホームページのCONTACT USからご連絡ください。お待ちしております。 成約されましたら、少しばかりのプレゼントを用意しております。 どうぞよろしくお願いします。