第374回Green Onion Sauce ネギソース | Yukarinの旅行・自然・食べ物・cooking わがままブログ

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I am a teacher at a private ONLINE Japanese cooking School in English. My foods are influenced by mum and grandma.
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We will be ready to provide ways you would like to learn.

 

 

Hi, there! How are you doing?

I sometimes feel tired, and do not want to take a lot of time to cook, because of the hotness and humidity in Japan.

But my stomach is busy working, and I often want to eat something delicious every meal.

 

So I always put my green onion sauce in my fridge as the versatile. The sauce is simple and easy to make, and very suitable for any food, I think.

Once you make it, the sauce will last for 3 or 4 days in my fridge, I think. But, I always would eat it up soon, though. lol

 

This time I used it with TOFU yesterday and will do with grilled chicken tonight. The ingredients are included soy sauce, ground ginger, ground garlic, vinegar, or lemon juice. I put ingredients I want to eat into a sauce every time, so they may be changed every time. And then mostly it would taste good. It means that I do not always consider what ingredients should be used. lol, That is my motto, “When you make something, sometimes create it as you like”.

 

Thank you for visiting my blog.


 

皆さまいかがおすごしでしょうか?

夏の疲れが少し涼しいと出てきたりしていませんか?私は涼しくなると少し気怠いときがお料理面倒だな~と思うことが良くあります。

そんなとき、(そんなときでなくてもいいのですが)ネギソースをつくっておくと便利ですよ!ネギは一回で使えないことが多いですよね?なので、新鮮なうちに使わない分は切って、醤油味のソースにつけ込んでおきましょう。冷蔵庫で保存すると、3-4日は持ちます。

今日は、冷や奴に掛けてみました。パック開けてネギ載っけただけですが、食べ応えもあり十分な一品になります。今日は、鶏肉を焼いたソースとして使おうかなと思っています。

夏なので、酢を多めに入れたり、レモン汁を入れるとさっぱりしていいですよ。

中に入れるの適当です。醤油やショウガ、ニンニクなど、好きなもの入れて味見れば結構美味しいソースができています。

気怠いときは、適当で。😂

本日もありがとうございました。

 

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私が主催するスクールは、オンラインの料理教室です。 料理のビギナーで料理教室に行くにくい、自分のペースで学びたいような人達を対象にしています。料理も習いたいけど、日本の料理文化なども知りたいという人欲張りな方にはぴったりです。 皆さまの周りで探しているような方がいらっしゃれば是非紹介して頂けますと幸いです。 もちろん、日本の方にも学んでいただけるレッスンをご用意しています。 英語でお料理してみませんか?まだ外国人の方から習うには敷居が高い!と思っていらっしゃる方、英語で何かを学びたい方には楽しく学んでいただけます。 日本語英語の両方での受講も可能です。 ご興味のある方は、この画面にある、【Contact to YUTAKA cooking class】または、スクールホームページのCONTACT USからご連絡ください。お待ちしております。 成約されましたら、少しばかりのプレゼントを用意しております。 どうぞよろしくお願いします。