皆さまいかがおすごしでしょうか。
朝晩めっきり涼しく感じます。
もう秋かな~と思う今日この頃です。最近では、急に季節が変わるような気がします。
日本には四季があって、それぞれの季節が大体3ヶ月あるはずですが、最近では3ヶ月無いような気がしてなりません。私の気のせいでしょうか?
難しい話はさておき、秋になると食べ物が美味しくなりますね!
海外でも同じでしょうか?会社勤めをしていると、秋の良い季節に会社を休んで海外に行くことは難しいので行ったことないのでわかりませんが、いつかは試してみたいなと思う今日この頃です。
食べ物の話に戻しますと、私は秋から冬にかけてですが、さつまいもが食べたくなります。
女性は、芋栗南京が好きだと言いますのでおそらく大半の女性がそうだと思います。
で、作ってみました!蒸しパン!懐かしくないですか?
私が子供の頃は給食に出てきまして、これと牛乳のコンビネーションが最高だと思ってました!もちろん、作って牛乳と頂きましたよ~♪オーブンを使わず、蒸し器でできるので是非お試しください。
では本日もありがとうございました!
材料
蒸したさつまいも 150g
たまご 1個
砂糖 大さじ3
牛乳 100cc
薄力粉 300g
ハチミツ 大さじ1
ベーキングパウダー 小さじ1
塩 少々
1, 蒸したさつまいもw1cm角に切る
2. 材料をさっくり混ぜる
3. 蒸す用のカップに入れ分ける
4. 25分蒸し器で蒸す
Hi, there! How is it going?
Today I will share my favorite food which also brings back the memory of my school lunch with you!
This is called “MUSHIPAN”, which means steamed bread.
I liked eating this with milk! I think they are the best combination, so I recommend you do it!
It is easy to cook them without an oven, just with a pan or pot for steaming.
Why I cooked is I have felt Autumn these days, because it is so cooler in the morning and night. Autumn is the good season that we have good harvests to eat. And sweet potatoes are also the best season to eat and my favorite!
Why do not you try to cook them, if you like?
You can find this type of bread in convenient stores in Japan, though!
Thank you for visiting the blog!
INGREDIENTS
Steamed Sweet potatoes 150g
Egg 1 egg
Sugar 3 Tbsps.
Milk 100cc
Honey 1 Tbsp
Flour 300g
Baking powder (if you like) 1 tsp
Salt a pinch of salt
1, Cut steamed sweet potatoes into 1cm cube size.
2. Mix all ingredients.
3. Put some of the mixtures into paper cups to steam them.
4. Steam them about 25mins.