I'll edit this properly later!
Ordered a grande latte, was more like a flat white with the lack of foam.
Ordered a toasted sandwich thing, really good flavours - rare in Japan.
Ordered a tall cappuccino, got more like a latte - lot less foam than cappuccinos should have.
got a heart on the top. When I was taking photos the barista was wiping tables near me and said she should've done an animal or something else. She said she can do bears etc, you just need to ask and the other baristas know how to do other things as well!
In total, the service was amazing, if there was tipping in Japan, I'd tip that barista! She talked with me a bit as well while I was still drinking the latte (while cleaning a table near me). The cappuccino was great, just the way I like it. I ask to put sugar in with the espresso before the milk, so then the crema at the top of the foam still tastes sweet and not bitter.
No doubles this time, got bad coffee from Temmabashi in the morning, will write more about them - might go and sit down and take photos of all the spelling mistakes they have in English as well... They only get brownie points for doing latte art on a take away cup - always practicing!
後でもと書いたり、日本語で直したりするつもり!
Caffe Ciao Presso へ行って、二回目になった!昨日も行ったのに、今日も飲みたくなった淼
カプチーノにした!おいしかった
ラテにみえたやけど
ラテアートもきれい
オススメ


カプチーノにした!おいしかった

ラテにみえたやけど

ラテアートもきれい

オススメ



Kintetsu Osaka Uehon Machi, Floor 1
近鉄大阪上本町駅 一階
Caffe Ciao Presso カフェ チャオプレッソ
(http://cocochiblog.blog43.fc2.com/blog-entry-595.html)
I couldn't find my usual Espresso Latte on the menu, so I tried a Macchiato Latte for the first time.
私の普段なカフェラテはなかったので、初めてマキアートラテを飲んでみた!
Macchiato Latte (http://en.wikipedia.org/wiki/Latte_macchiato)
A latte macchiato may be prepared simply by frothing milk, generally producing generous foam, pouring it (generally into a glass), and adding espresso. The frothing is generally extensive, yielding significant light, "dry" foam, with a layer of liquid milk underneath, rather than the "wet" microfoam used in latte art.
ミルクは最初入れてから、エスプレッソ入れた。
スチームミルク(スチームドミルク、蒸気で温められたミルク)とフォームミルク(フォームドミルク、蒸気で泡立てられたミルク)があるよね。
エスプレッソラテにはフォームミルクが少ない。
カプチーノにはフォームミルクは3分の1ぐらいある。
マキアートラテにはフォームはいっぱいし、エスプレッソラテよりミルクが蒸気で泡立てられすぎる。
エスプレッソラテの場合はエスプレッソを最小入れて、ミルクを上からすらすら見えるぐらいに蒸気で温められてから、エスプレッソに入れる。
あたしはまだエスプレッソラテが好きなんやもの。
But I must say that I still prefer Espresso Lattes!
コーヒーについて!about the quality of the coffee ;)
For the QUALITY of the coffee, I really enjoyed it, plan on going back again to try other things off the menu. It is a little expensive; 350Y for a small cup of takeaway coffee. The espresso was smooth, and extracted wonderfully.
コーヒーを飲んで良かった。おいしくて、まだ戻ろうと思う!今度カプチーノにしようかな・・・
ちょっと高いけどね。350円で持ち帰りのスモールなんや!
でもエスプレッソの味は柔らかくて、おいしく抽出できた!
近鉄大阪上本町駅 一階
Caffe Ciao Presso カフェ チャオプレッソ
(http://cocochiblog.blog43.fc2.com/blog-entry-595.html)
I couldn't find my usual Espresso Latte on the menu, so I tried a Macchiato Latte for the first time.
私の普段なカフェラテはなかったので、初めてマキアートラテを飲んでみた!
Macchiato Latte (http://en.wikipedia.org/wiki/Latte_macchiato)
A latte macchiato may be prepared simply by frothing milk, generally producing generous foam, pouring it (generally into a glass), and adding espresso. The frothing is generally extensive, yielding significant light, "dry" foam, with a layer of liquid milk underneath, rather than the "wet" microfoam used in latte art.
ミルクは最初入れてから、エスプレッソ入れた。
スチームミルク(スチームドミルク、蒸気で温められたミルク)とフォームミルク(フォームドミルク、蒸気で泡立てられたミルク)があるよね。
エスプレッソラテにはフォームミルクが少ない。
カプチーノにはフォームミルクは3分の1ぐらいある。
マキアートラテにはフォームはいっぱいし、エスプレッソラテよりミルクが蒸気で泡立てられすぎる。
エスプレッソラテの場合はエスプレッソを最小入れて、ミルクを上からすらすら見えるぐらいに蒸気で温められてから、エスプレッソに入れる。
あたしはまだエスプレッソラテが好きなんやもの。
But I must say that I still prefer Espresso Lattes!
コーヒーについて!about the quality of the coffee ;)
For the QUALITY of the coffee, I really enjoyed it, plan on going back again to try other things off the menu. It is a little expensive; 350Y for a small cup of takeaway coffee. The espresso was smooth, and extracted wonderfully.
コーヒーを飲んで良かった。おいしくて、まだ戻ろうと思う!今度カプチーノにしようかな・・・
ちょっと高いけどね。350円で持ち帰りのスモールなんや!
でもエスプレッソの味は柔らかくて、おいしく抽出できた!
